Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

***

Δήμος Δωρίδας , Λιδωρίκι, τηλέφωνο 22663.50115,

φάξ 22660.22390.   – www.dorida.gr /

***Δήμος Δωρίδας (βλέπε στο τέλος, όλα τα χωριά,με

     το σχέδιο Καλλικράτη)

*** Δωρίδα (ιστορία)

Η Δωρίδα είναι ιστορική περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, στον νομό Φωκίδας, η οποία συναντάται από την αρχαιότητα.

Αποτελούσε, μέχρι την εφαρμογή του νόμου «Ιωάννης Καποδίστριας», την δυτική από τις δύο επαρχίες του νομού Φωκίδας (η άλλη ήταν η Παρνασίδα), με πρωτεύουσα το Λιδωρίκι.Παρ’όλο που δεν αποτελεί πλέον διοικητική μονάδα, η Δωρίδα συνεχίζει να οριοθετείται σαν μια ιστορική περιοχή του νομού η οποία περιλαμβάνει τους δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνος. Έχει πληθυσμό 16.021 κατοίκους και έκταση 999 χμ²

Συνορεύει βόρεια με τον νομό Φθιώτιδας, ανατολικά με την Παρνασίδα, δυτικά με τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και νότια βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο.
Είναι ορεινή περιοχή, με την Γκιώνα  να απλώνεται στην ανατολική πλευρά της, τα Βαρδούσια κεντρικά και βόρεια και το Τρίκορφο στη δυτική Δωρίδα. Στο κέντρο της Δωρίδος υπάρχει η τεχνητή λίμνη Μόρνου από την οποία υδροδοτείται και η Αθήνα  και η οποία συγκεντρώνει τα νερά του Μόρνου  ποταμού ο οποίος στην αρχαιότητα ονομαζόταν Δάφνος.

Η Δωρίδα στην αρχαιότητα

Δωρίδα στην αρχαιότητα ονομαζόταν η περιοχή στο βόρειο μέρος του σημερινού νομού Φωκίδος, δηλαδή στην περιοχή όπου βρίσκονται η Γραβιά και τα Καστέλλια, βόρεια της Οζολίας Λοκρίδας, δυτικά της αρχαίας Φωκίδος, νότια της χώρας των Μαλλιέων και ανατολικά των Οιταίων. Η σημερινή Δωρίδα αποτελούσε μέρος της Οζολίας Λοκρίδας.

Η αρχαία Δωρίδα αρχικά ονομαζόταν Δρυόπις από τους Δρύοπες που την κατοικούσαν, ενώ Δωρίδα ονομάστηκε όταν την κατέλαβαν οι Δωριείς, οι οποίοι με την λεγόμενη «Κάθοδο των Δωριέων» τον 12ο π.Χ. αιώνα, εξαπλώθηκαν στην περιοχή της σημερινής Φωκίδος, καταστρέφοντας τον μέχρι τότε πολιτισμό αλλά και δίνοντας δύναμη στον ελληνισμό με την χρήση του σιδήρου. Αυτοί δημιούργησαν τη Δωρική Τετράπολη που ήταν η μητρόπολη των Δωριέων και περιλάμβανε τις πόλεις Βόιο, Κυτίνιο, Ερινέο και Πίνδο. Οι Δωριείς της Πελοποννήσου έστελναν πολύ συχνά δυνάμεις όταν η Δωρίδα κινδύνευε από τις επιθέσεις των Φωκέων.

Το Ερινέο ήταν η σημαντικότερη πόλη της Δωρικής Τετράπολης και μάλλον ονομαζόταν και Δώριο. Εκτός από την Τετράπολή τους οι Δωριείς ήταν διασκορπισμένοι και στην γύρω περιοχή ενώ αναφέρονται και άλλες πόλεις τους όπως το Λίλαιο, η Κάρφεια και η Δρυόπη. Το Λίλαιο ή Λιλαία φαίνεται ότι άνηκε στους Δωριείς κατά την περσική εισβολή αφού δεν αναφέρεται μεταξύ των φωκικών πόλεων που καταστράφηκαν από τον Ξέρξη Α’. Η Κάρφεια πρέπει να είναι η πόλη Σκάρφεια κοντά στις Θερμοπύλες ενώ η Δρυόπη μάλλον η περιοχή όπου κατοικούσαν οι Δρύοπες.

Οι Δωριείς είχαν επεκταθεί στο βουνό Οίτη μέχρι την θάλασσα όπως προκύπτει από την αναφορά που κάνει ο Σκύλαξ ο Καρυανδεύς στους Λιμοδωριεις. Ο Εκαταίος αναφέρει άλλη μια δωρική πόλη η οποία ονομαζόταν Αμφαναί ή Αμφάναια σύμφωνα με τον Θεόπομπο.

Ο Τίτος Λίβιος τοποθετεί τις πόλεις Τρίτονο και Δρυμίαι στην Δωρίδα οι οποίες όμως πρέπει να ήταν οι φωκικές πόλεις Τιθρόνιο και Δρυμαία. Το Κυτίνιο βρισκόταν στο πέρασμα μεταξύ των βουνών από τη Δωρίδα προς την Άμφισσα.

Κατά την Βυζαντινή περίοδο, ο Ιουστινιανός Α’ τον 6ο αιώνα οχύρωσε τα βόρεια σύνορα της Δωρίδος για να την προφυλάξει από τους επιδρομείς που προτιμούσαν τα ορεινά περάσματα.

(www.tihio.gr)


ΔΩΡΙΔΑ

-Σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα βουνά Οίτη και Παρνασσό, στο Νομό Φωκίδας, εκτείνονταν η αρχαία Δωρίδα που θεωρούνταν από τους Δωριείς η μητρόπολη και κοιτίδα του πολιτισμού τους. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας σταθμός στην πορεία τους από βορρά προς την Πελοπόννησο. Η συγκεκριμένη περιοχή ανήκε πριν τους Δωριείς πιθανόν στους Δρύοπες. Οι Δωριείς που παρέμειναν στην περιοχή ίδρυσαν τέσσερις οικισμούς, το Κυτίνιον, το Βόιον, τον Ερινεό και την Ακύφα – Πίνδο που αποτέλεσαν την δωρική Τετράπολη.

Πολλές φορές τα γειτονικά έθνη, οι Φωκείς, οι Λοκροί και οι Οιταίοι προσπαθούσαν να περιορίσουν την έκταση της δωρικής Τετράπολης και να την ελέγξουν γιατί βρισκόταν σε σημαντική θέση, στην αρχή του περάσματος μεταξύ Γκιώνας και Παρνασσού που κατέληγε στην Ιτέα. Η Δωρίδα ήταν ένα από τα παλιότερα μέλη της Δελφικής Αμφικτυονίας. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη εικοσιπέντε χρόνια και πλέον πριν ξεκινήσει ο πελοποννησιακός πόλεμος οι Φωκείς εισέβαλαν στη Δωρίδα και είχαν κυριεύσει μια από τις πόλεις, γρήγορα όμως αναγκάστηκαν να την εκκενώσουν γιατί οι Λακεδαιμόνιοι είχαν σπεύσει να βοηθήσουν την μητρόπολή τους. Τον 3ο αι. π.Χ. εντάχθηκε η δωρική Τετράπολη στην Αιτωλική Συμμαχία.

Οι πόλεις της μητρόπολης των Δωριέων ήταν τέσσερις: Κυτίνιον, Βόιον, Ερινεός, και Πίνδος. Οι δύο πρώτες, χτισμένες στην πεδιάδα, δεν είχαν ισχυρές ακροπόλεις, όπως οι δύο άλλες, ο Ερινεός και η Πίνδος (Ακύφας), που βρίσκονται σε θέσεις φυσικά οχυρές και μπορούσαν να χρησημεύσουν σαν καταφύγια σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Από τους Δωριείς αναγνωρίζονταν σαν η κοιτίδα και η μητρόπολή τους. Στο »Συνέκδημο» του Ιεροκλέους τον 6ο αι. (535 μ.Χ.) από την Δωρική Τετράπολη αναφέρεται μόνο το Βόιον ως Βοε και οι νέοι οικισμοί αρχίζουν να αναφέρονται με νέα σλαβικά ή φραγκικά ονόματα. Έτσι η Δωρίδα γη ονομάζεται με το σλαβικό όνομα »Γραβιά» που μάλιστα στα χρόνια της Φραγκοκρατίας μαζί με τις πόλεις και τα φρούρια Σιδηρόκαστρου, Ζητουνίου και Γαρδικίου χαρακτηρίζεται ως Βαρωνία Γραβίας.

Αναφορές στη Δωρίδα γίνονται από τον Ηρόδοτο (8,31.43) και τον Στράβωνα (8,4,10 και 8,6,13). Ο Παυσανίας, ο σημαντικός αυτός αρχαίος περιηγητής, που επισκέφτηκε την κεντρική Ελλάδα κατά τον 2ο αι. μ.Χ. δεν αναφέρει πλέον την περιοχή της Δωρίδας. Στη εποχή της Φραγκοκρατίας, το 1254, ο Βονιφάτιος βασιλάς της Θεσσαλονίκης, ίδρυσε την φραγκική αυθεντία τη ίδρυσε την φραγκική αυθεντία της Γραβιάς.-

Α. Τσαρούχα, αρχαιολόγος

www,odysseus.culture.gr

.

.———————————————————————-

***       Οι Δωριείς

Οι Δωριείς ήταν ελληνικό φύλο (σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες τα άλλα τρία ήταν οι Ίωνες, οι Αιολείς και οι Αχαιοί) που κυριάρχησε στο νότιο χώρο της Αρχαίας Ελλάδας (κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη) και αποτέλεσε το γεννήτορα του πολιτισμού της Σπάρτης.

Οι Δωριείς είναι γνωστοί στην ελληνική ιστορία από την ‘Κάθοδο των Δωριέων’, που αποτέλεσε ιστορικό γεγονός μεγάλης σπουδαιότητας και είχε το χαρακτήρα εγκατάστασης ενός λαού σε πιο εύφορα και προσοδοφόρα εδάφη. Αυτή η εσωτερική μετανάστευση των Δωριέων αποτέλεσε τμήμα της γενικότερης προσπάθειας των δυτικών φυλετικών ομάδων να κατακτήσουν νέες περιοχές. Οι ακριβείς συνθήκες της μετακίνησής τους προς νότον παραμένουν άγνωστες. Οι Δωριείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους τόπους εγκατάστασής τους, καθώς είτε δέχτηκαν την πίεση άλλων φυλετικών ομάδων είτε οι διαθέσιμοι φυσικοί πόροι δεν επαρκούσαν. Είναι σίγουρο ότι η μετεγκατάσταση των Δωριέων άγγιξε το χώρο της Πίνδου. Στη συνέχεια, κατά πάσα πιθανότητα οι Δωριείς εγκαταστάθηκαν στη Δωρίδα, περιοχή που εντοπίζεται στη σημερινή Φωκίδα.

Ενώ παλαιότερα εικαζόταν ότι η εξάπλωση των Δωριέων ήταν το κυριότερο αίτιο κατάρρευσης του μυκηναϊκού κόσμου, οι ιστορικοί σήμερα τείνουν στην αντίθετη εκδοχή, ότι η κατάρρευση του μυκηναϊκού κόσμου των Αχαιών αποτέλεσε το κυριότερο αίτιο της γρήγορης εξάπλωσης του δωρικού στοιχείου. Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι οι Δωριείς ήταν ένα ελληνικό ποιμενικό φύλο που κατοικούσε σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας και το οποίο μετά τη διάλυση του μηκυναϊκού κόσμου κατέλαβε πεδινές περιοχές.

Πολιτιστικά κατώτεροι των Αχαιών αλλά στρατιωτικά ισχυρότεροι, εφόσον, όπως προαναφέρθηκε, κατείχαν σιδερένια όπλα, πέρασαν στον πελοποννησιακό χώρο και διαχωρίστηκαν: μία ομάδα κατέλαβε την ιωνική περιοχή της Αργολίδας και Κυνουρίας (το πιθανότερο είναι η πλειοψηφία τους να ήταν Υλλείς, αν κρίνουμε από τα αγάλματα του Ύλλου που υπήρχαν στα Μέγαρα, στην Κόρινθο και στο Άργος), μία δεύτερη στην κοιλάδα του Ευρώτα και η τελευταία στη Στενύκλαρο, στο μεσσηνιακό κάμπο. Εκπληκτικό είναι το γεγονός της πλήρους επικράτησης του δωρικού γλωσσικού ιδιώματος σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, παρ’ όλη τη μακρά πολιτιστική πορεία του τόπου αυτού.

Ακολούθησε ένα κύμα μετανάστευσης των Δωριέων στα νησιά του Αιγαίου και τα μικρασιατικά παράλια. Περιοχές όπως τα Κύθηρα, η Κρήτη, η Μήλος, η Θήρα, η Ρόδος και η Κως, καθώς και τα απέναντι μικρασιατικά παράλια, περιήλθαν στο δωρικό έλεγχο. Οι Δωριείς επιχείρησαν επίσης να καταλάβουν την Αττική, χωρίς όμως επιτυχία. Κατά το δεύτερο ελληνικό αποικισμό, μαζί με τις άλλες ελληνικές δυνάμεις, οι Δωριείς δημιούργησαν αποικίες στη νότια Ιταλία και Σικελία, καθώς και στα στενά του Βοσπόρου.

Μεταξύ πρώτου και δεύτερου αποικισμού, εκδηλώθηκε εκτεταμένη κορινθιακή προσπάθεια αποικισμού της δυτικής Ελλάδας, με μεγάλη επιτυχία, αφού οι Κορίνθιοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρκετές από αυτές τις περιοχές.

Γενικά, η εποχή της «καθόδου των Δωριέων», που επέφερε μεγάλες αλλοιώσεις στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας και επέδρασε καθοριστικά στην ιστορική της πορεία, ονομάζεται ‘Ελληνικός Μεσαίωνας’, επειδή ελάχιστα γνωρίζουμε γι’ αυτόν και παλαιότερα πιστευόταν ότι αποτελούσε μια εποχή βίαιης διακοπής της πολιτιστικής δημιουργίας.

(www.tihio.gr )

————————————————————–

***ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ       (Μάιος 2010)

Ο Δήμος Δωρίδας είναι δήμος που  δημιουργήθηκε στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» από την συνένωση πέντε Καποδιστριακών δήμων, των δήμων Βαρδουσίων, Ευπάλιου, Καλλιέων, Λιδωρικίου και Τολοφώνος.

Καταλαμβάνει το δυτικό τμήμα του νομού Φωκίδας που αντιστοιχεί στην περιοχή της επαρχίας Δωρίδας.

Έδρα του δήμου είναι το Λιδωρίκι (ιστορική έδρα το Ευπάλιο.)

Οι παλαιότεροι δήμοι

Οι καταργημένοι δήμοι:
Δήμος Ευπαλίου
Δήμος Βαρδουσίων
Δήμος Καλλιέων
Δήμος Λιδωρικίου
Δήμος Τολοφώνος

Οι πέντε δήμοι που συνενώθηκαν και αποτελούν πλέον τον νέο δήμο Δωρίδας ήταν οι δήμοι Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Καλλιέων, Λιδωρικίου και Τολοφώνος.

1.Δήμος Βαρδουσίων

Ο Δήμος Βαρδουσίων είχε πληθυσμό 2.216 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Καταλάμβανε το βορειοανατολικό άκρο του νομού και συνόρευε με τους δήμους Λιδωρικίου, Ευπαλίου και με τους νομούς Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας. Ο δήμος προήλθε από τη συνένωση δεκατριών Κοινοτήτων. Έδρα του δήμου ήταν το χωριό Κροκύλειο με πληθυσμό 256 κατοίκων (2001).

2. Δήμος Ευπαλίου

Ο Δήμος Ευπαλίου είχε πληθυσμό 6.507 κατοίκους. Ο Δήμος Ευπαλίου ήταν ο δυτικότερος δήμος του νομού και συνόρευε με τους δήμους, Βαρδουσίων, Λιδωρικίου, Τολοφώνας και με τον δήμο Ναυπάκτου του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ο δήμος περιλάμβανε 16 δημοτικά διαμερίσματα. Πρωτεύουσα του δήμου ήταν το Ευπάλιο.

3.Δήμος Καλλιέων

Ο Δήμος Καλλιέων είχε πληθυσμό 2.328 κατοίκους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1009 μ. και η έκταση του ήταν 192.000 στρέμματα. Έδρα του δήμου ήταν το Μαυρολιθάρι.

4.Δήμος Λιδωρικίου

Ο Δήμος Λιδωρικίου είχε πληθυσμό 4.225 κατοίκους και έκταση 409,5 τ.χμ. και ήταν ο πρώτος δήμος σε έκταση στη Φωκίδα περιλαμβάνοντας 17 δημοτικά διαμερίσματα. Πρωτεύουσα του δήμου ήταν το Λιδωρίκι.

5.Δήμος Τολοφώνος

Ο Δήμος Τολοφώνος είχε πληθυσμό 3.088 σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ήταν η Ερατεινή με πληθυσμό 723 κατοίκους.

 **** Οικισμοί του δήμου Δωρίδας 

Δ.δ. Κροκυλείου — το Κροκύλειον [256]

Δ.δ. Αλποχωρίου (Αλεποχωρίου) — το Αλποχώρι (τ. Αλεποχώριον) [105]

Δ.δ. Αρτοτίνας — η Αρτοτίνα [499]

Δ.δ. Διχωρίου — το Διχώρι [189]

Δ.δ. Ζοριάνου — ο Ζοριάνος [195]

Δ.δ. Κερασεών — οι Κερασιές [99]

Δ.δ. Κοκκίνου — το Κόκκινο [91]

Δ.δ. Κουπακίου — το Κουπάκι [86]

Δ.δ. Κριατσίου — το Κριάτσι [82]

Δ.δ. Πενταγιών — οι Πενταγιοί [267]

Δ.δ. Περιβολίου — το Περιβόλι [77]

Δ.δ. Τριστένου — το Τρίστενο [89]

Δ.δ. Υψηλού Χωρίου — το Υψηλό Χωριό [181]

 

****Δ.δ. Ευπαλίου [762]

Δ.δ. Δροσάτου [232]

Δ.δ. Κάμπου [264]

Δ.δ. Καστρακίου

Δ.δ. Κλήματος Ευπαλίου [418]

Δ.δ. Μαλαμάτων [500]

Δ.δ. Μαναγούλης [589]

Δ.δ. Μαραθιά

Δ.δ. Μοναστηρακίου [442]

Δ.δ. Παλαιοξαρίου — το Παλαιοξάρι [195]

Δ.δ. Ποτιδάνειας (τ.Ποτιδανίας) — η Ποτιδάνεια (τ.Ποτιδανία) [309]

Δ.δ. Πύργου — ο Πύργος [20]

Δ.δ. Σεργούλας [368]

Δ.δ. Τειχίου [235]

Δ.δ. Τρικόρφου

Δ.δ. Φιλοθέης

Δ.δ. Μαυρολιθαρίου — το Μαυρολιθάρι [575]

Δ.δ. Αθανασίου Διάκου — ο Αθανάσιος Διάκος [634]

Δ.δ. Καστριωτίσσης — η Καστριώτισσα [225]

Δ.δ. Μουσουνίτσης — η Μουσουνίτσα [195]

Δ.δ. Πανουργιά — ο Πανουργιάς [329]

Δ.δ. Πυράς — η Πυρά [169]

Δ.δ. Στρόμης — η Στρόμη [201]

Δ.δ. Λιδωρικίου — το Λιδωρίκι [881]

Δ.δ. Αβόρου — ο Άβορος [106]

Δ.δ. Αμυγδαλιάς — η Αμυγδαλιά [543]

Δ.δ. Βραΐλας — η Βραΐλα [84]

Δ.δ. Δάφνου — ο Δάφνος [80]

Δ.δ. Διακοπίου — το Διακόπι [326]

Δ.δ. Δωρικού — το Δωρικό [66]

Δ.δ. Καλλίου]] [171]

Δ.δ. Καρουτών — οι Καρούται [79]

Δ.δ. Κονιάκου — ο Κονιάκος [244]

Δ.δ. Λευκαδιτίου — το Λευκαδίτι [165]

Δ.δ. Μαλανδρίνου — το Μαλανδρίνο [393]

Δ.δ. Πενταπόλεως [614]

Δ.δ. Περιθιωτίσσης — η Περιθιώτισσα [86]

Δ.δ. Στίλιας — η Στίλια [130]

Δ.δ. Συκέας — η Συκιά [193]

Δ.δ. Σωταίνης — η Σώταινα [64]

Δ.δ. Ερατεινής — η Ερατεινή [726]

Δ.δ. Γλυφάδας [450]

Δ.δ. Ελαίας [143]

Δ.δ. Καλλιθέας [359]

Δ.δ. Μακρινής — η Μακρινή [88]

Δ.δ. Μηλέας — η Μηλιά [138]

Δ.δ. Πανόρμου [278]

Δ.δ. Τολοφώνος [619]

Δ.δ. Τριζονίων [272]

**ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΑΠΌ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

.

Δημοσιεύθηκε στο ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

——————————————————————

23/04/2012

Αναπληρωτές προϊστάμενοι των διευθύνσεων   του  ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ

Με απόφαση του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη , τοποθετήθηκαν  οι παρακάτω υπάλληλοι του Δήμου , ως αναπληρωτές προϊστάμενοι των διευθύνσεων και τμημάτων του Δήμου, από 10 Απριλίου 2012 και μέχρι την επιλογή των προϊσταμένων που θα προκύψουν από το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

Αναπληρωτής προϊστάμενος :
Γουργουλέτης Επαμεινώνδας – ΠΕ Διοικητικού (Βαθμός Δ)

 Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη :
Δούκα Θεοδώρα –ΔΕ Διοικητικού (Βαθμός Β)

 Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη :
Μπρούμα Κων/να –ΔΕ Διοικητικού (Βαθμός Β)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Αναπληρώτρια προϊσταμένη :
Ζουμά Βασιλική -ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών (Βαθμός Δ)

 Τμήμα Τεχνικών έργων & Συντήρησης υποδομών

Αναπληρωτής Προϊστάμενος:
Τραχανάς Κων/νος ΤΕ Μηχανολόγων μηχανικών (βαθμός Δ)

Τμήμα Μηχανολογικού εξοπλισμού περιβάλλοντος & πολιτικής

προστασίας
Αναπληρωτής Προϊστάμενος :
Τριανταφύλλου Ιωάννης- ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών (Βαθμός Δ)

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αναπληρωτής προϊστάμενος :
Χασούρας Ξενοφών – ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού (βαθμός Γ)

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ &

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Αναπληρώτρια προϊσταμένη:
Λύτρα Χρυσάνθη ΠΕ Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών (βαθμός Δ)

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αναπληρωτής προϊστάμενος:
Γεώργιος Κελαηδώνης –ΔΕ Διοικητικού (βαθμός Β)

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΤΜΗΜΑ   ΚΕΠ

Αναπληρωτής προϊστάμενος:
Κοκμοτός Δημήτριος –ΔΕ Διοικητικού (βαθμός Γ)

————————————————————————————————————————————-

Πληθυσμιακή ακτινογραφία Δ.Δωρίδας

σύμφωνα με την απογραφή του 2011

 22.3.2013
Άρθρο του  Κώστα  Αντωνόπουλου
Οικονομολόγου,
Αντιδημάρχου Δήμου ΔωρίδαςΜε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής για τον De Facto ή πραγματικό πληθυσμό της χώρας ολοκληρώθηκε το βασικό μέρος που αφορά στην απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών, που διενεργήθηκε τον Μάιο του 2011.Επειδή σε αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με τα θέματα της απογραφής γίνονται συγκρίσεις μεταξύ ανομοιογενών συντελεστών και εννοιών, θεωρώ ότι μεθοδολογικά είναι αναγκαία η εννοιολογική αποσαφήνιση των βασικών αυτών παραμέτρων της απογραφής, όπως τις έχει διατυπώσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    

Αφορά στον αριθμό των δημοτών, που είναι καταχωρημένοι στα αντίστοιχα δημοτολόγια κάθε Δήμου της χώρας ανά Δημοτική Ενότητα, που είναι άτομα με Ελληνική υπηκοότητα, κάθε ηλικίας και φύλου και εφόσον κατά την ημέρα της απογραφής βρίσκονταν στη χώρα και απογράφηκαν ως παρόντα ή απουσίαζαν προσωρινά στο εξωτερικό.

ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Αφορά στον αριθμό των Ελλήνων και αλλοδαπών κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό.

DE FACTO ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Αφορά στον αριθμό των ατόμων, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που κατά την ημερομηνία της απογραφής, βρέθηκαν σε κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, για οποιαδήποτε αιτία, είτε διαμένουν μόνιμα είτε βρέθηκαν εκεί προσωρινά ή τυχαία. Για παράδειγμα αν κάτοικος της Πάτρας βρέθηκε για οποιοδήποτε λόγο σε κάποια Τοπική Κοινότητα του Δήμου Δωρίδος την ημέρα της απογραφής και απογράφηκε εκεί, προσμετρείται στον πληθυσμό της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται συγκριτικά οι απογραφές των ετών 2001 και 2011 για το σύνολο της χώρας.

ΠΙΝΑΚΑΣ  ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ  ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
10.206.539
9.903.268
10.934.097
10.815.197
10.964.020
10.939.727

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται συγκριτικά οι απογραφές του 2001 και του 2011 για τους δύο Δήμους του Νομού Φωκίδας, σύμφωνα με την παραπάνω εννοιολογική προσέγγιση.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
ΔΕΛΦΩΝ
30.828
29.629
26.992
26.716
32.263
28.048
ΔΩΡΙΔΟΣ
17.554
15.330
10.874
13.627
16.021
15.624
ΣΥΝΟΛΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ
48.382
44.959
37.866
40.343
48.284
43.672
Τέλος παραθέτω αναλυτικούς συγκριτικούς πίνακες του Νόμιμου, Μόνιμου και Πραγματικού πληθυσμού των  απογραφών 2001 και 2011 που αφορούν στις Δημοτικές Ενότητες και στις επιμέρους Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δωρίδος, ώστε να μπορεί εύκολα ο αναγνώστης να εντοπίσει τις πληθυσμιακές μεταβολές της δεκαετίας αυτής.
Οι στήλες του Νόμιμου πληθυσμού δεν αναλύονται σε επίπεδο Τοπικής Κοινότητας, διότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τον Νόμιμο πληθυσμό μόνο σε επίπεδο Δημοτικών Ενοτήτων.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

 ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ  2001  και   2011
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ
1.772
1.693
781
1.391
2.216
2.541
Τοπική Κοινότητα Αλποχωρίου
 
 
30
36
105
98
Τοπική Κοινότητα Αρτοτίνας
 
 
179
174
499
479
Τοπική Κοινότητα Διχωρίου
 
 
9
204
189
203
Τοπική Κοινότητα Ζωριάνου
 
 
85
153
195
272
Τοπική Κοινότητα Κερασεών
 
 
6
64
99
183
Τοπική Κοινότητα Κοκκίνου
 
 
39
46
91
80
Τοπική Κοινότητα Κουπακίου
 
 
22
65
86
186
Τοπική Κοινότητα Κριατσίου
 
 
25
43
82
156
Τοπική Κοινότητα Κροκυλείου
 
 
162
155
256
179
Τοπική Κοινότητα Πενταγιών
 
 
128
246
267
342
Τοπική Κοινότητα Περιβολίου
 
 
32
53
77
79
Τοπική Κοινότητα Τριστένου
 
 
43
91
89
113
Τοπική Κοινότητα Υψηλού Χωρίου
 
 
21
61
181
171
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
7.250
6.146
4.850
6.086
6.507
6.219
Τοπική Κοινότητα Δροσάτου
 
 
166
199
232
192
Δροσάτο
24
49
62
47
Πευκάκι
142
150
170
145
Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου
 
 
659
773
762
838
Γρηγορίτικα
79
66
80
66
Ευπάλιο
580
707
682
772
Τοπική Κοινότητα Κάμπου
 
 
139
321
264
325
Κάμπος
104
267
206
271
Παλαιόμυλος
35
54
58
54
Τοπική Κοινότητα Καστρακίου
 
 
538
670
782
703
Τοπική Κοινότητα Κλήματος Ευπαλίου
 
 
253
198
418
240
Κλήμα
100
57
122
73
Πηγή
153
141
296
167
Τοπική Κοινότητα Μαλαμάτων
 
 
468
548
500
551
Άγιος Πολύκαρπος
232
281
267
282
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
Μαλάματα
236
267
233
269
Τοπική Κοινότητα Μανάγουλης
 
 
536
579
589
580
Λόγγος
141
168
173
169
Μανάγουλη
336
321
347
311
Χιλιαδού
59
90
69
100
Τοπική Κοινότητα Μαραθιά
 
 
405
521
492
502
Τοπική Κοινότητα Μοναστηρακίου
 
 
315
374
442
377
Μαγούλα
29
38
43
38
Μοναστηράκι
240
279
328
282
Σκάλωμα
46
57
71
57
Τοπική Κοινότητα Παλαιοξαρίου
 
 
115
219
195
228
Τοπική Κοινότητα Ποτιδάνειας
 
 
201
320
309
299
Τοπική Κοινότητα Πύργου
 
 
11
23
20
10
Τοπική Κοινότητα Σεργούλας
 
 
329
367
368
373
Παλαιοχώρι
4
2
4
2
Παραλία Σεργούλας
252
315
286
322
Άνω Σεργούλα
73
50
78
49
Τοπική Κοινότητα Τειχίου
 
 
153
175
235
203
Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνακόβης
12
16
13
22
Τείχιο
141
159
222
181
Τοπική Κοινότητα Τρικόρφου
 
 
256
410
557
407
Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης
 
 
306
389
342
391
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
5.118
4.355
2.720
3.388
4.225
3.617
Τοπική Κοινότητα Αβόρου
 
 
55
39
106
61
Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλιάς
 
 
447
387
543
395
Τοπική Κοινότητα Βραΐλας
 
 
45
20
84
20
Τοπική Κοινότητα Δάφνου
 
 
49
129
80
170
Τοπική Κοινότητα Διακοπίου
 
 
94
230
326
304
Τοπική Κοινότητα Δωρικού
 
 
32
23
66
24
Τοπική Κοινότητα Καλλίου
 
 
38
75
171
113
Κάλλιο
24
63
90
66
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
Κλήμα
11
4
49
27
Τριβίδι
3
8
32
20
Τοπική Κοινότητα Καρουτών
 
 
31
21
79
43
Τοπική Κοινότητα Κονιάκου
 
 
124
213
244
212
Τοπική Κοινότητα Λευκαδιτίου
 
 
81
106
165
120
Τοπική Κοινότητα Λιδωρικίου
 
 
764
875
881
855
Τοπική Κοινότητα Μαλανδρίνου & Σωφρονιστικό Κατάστημα
 
 
318
681
393
680
Τοπική Κοινότητα Πενταπόλεως
 
 
470
375
614
381
Αιγίτιο
0
3
0
3
Λεύκα
56
29
108
30
Παλαιόκαστρο
34
33
36
32
Πεντάπολη
361
283
439
289
Σκαλούλα
19
27
31
27
Τοπική Κοινότητα Περιθιωτίσσης
 
 
26
59
86
59
Τοπική Κοινότητα Στίλιας
 
 
40
83
130
80
Τοπική Κοινότητα Συκέας
 
 
74
52
193
62
Τοπική Κοινότητα Σωταίνης
 
 
32
20
64
38
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
3.414
3.136
2.523
2.762
3.073
3.247
Τοπική Κοινότητα Γλυφάδας
 
 
381
486
450
611
Γλυφάδα
360
477
415
596
Δαφνοχώρι
21
9
35
15
Τοπική Κοινότητα Ελαίας
 
 
104
60
143
120
Τοπική Κοινότητα Ερατεινής
 
 
707
856
726
830
Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας
 
 
286
272
359
329
Αγία Ειρήνη
14
18
20
17
Άγιος Νικόλαος
84
81
101
107
Άγιος Σπυρίδων
149
152
175
179
Καλλιθέα
35
17
56
19
Κλοβίνο
3
3
6
6
Φλαμπουράκια
1
1
1
1
Τοπική Κοινότητα Μακρινής
 
 
85
54
88
87
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
DE FACTO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
2001
2011
2001
2011
2001
2011
Τοπική Κοινότητα Μηλέας
 
 
90
109
138
107
Τοπική Κοινότητα Πανόρμου
 
 
172
215
278
348
Όρμος Λεμονιάς
85
127
149
218
Πάνορμος
87
88
129
130
Τοπική Κοινότητα Τολοφώνος
 
 
530
539
619
580
Παραλία Τολοφώνος
252
246
319
273
Τολοφώνα
278
293
300
307
Τοπική Κοινότητα Τριζονίων
 
 
168
171
272
235
Σπηλιά
49
45
53
54
Τριζόνια νησί
82
64
156
86
Χάνια
37
62
63
95
ΣΥΝΟΛΟ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ
17.554
15.330
10.874
13.627
16.021
15.624
Συγκρίνοντας τα παραπάνω πληθυσμιακά δεδομένα των απογραφών 2001 και 2011 που αφορούν το Δήμο μας παρατηρούμε ότι παρουσιάζεται σημαντική μείωση στον Νόμιμο πληθυσμό δηλαδή στον αριθμό των δημοτών που είναι γραμμένοι στα δημοτολόγια και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες:

Βαρδουσίων      – 79
Ευπαλίου      – 1.104
Λιδωρικίου       – 763
Τολοφώνος      – 278

Αντίθετα παρουσιάζεται σημαντική αύξηση του μόνιμου πληθυσμού και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες:

Βαρδουσίων    + 610

Ευπαλίου      + 1.236
Λιδωρικίου       + 668
Τολοφώνος      + 239

Ο πραγματικός πληθυσμός που αποτελεί τη βάση κατανομής κυρίως των επιχορηγήσεων της ΣΑΤΑ, μειώθηκε κατά 397 άτομα, γεγονός που θα έχει ευτυχώς μικρές επιπτώσεις στις επιχορηγήσεις του Κράτους προς τον Δήμο και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Ενότητες:
Βαρδουσίων   + 325

Ευπαλίου        –  288
Λιδωρικίου      –  608
Τολοφώνος     + 174

Η πληθυσμιακή κατανομή ανά Δημοτική Ενότητα κατά μέσο όρο και για τις τρείς περιπτώσεις απογραφής του πληθυσμού (Νόμιμος, Μόνιμος, De Facto ή Πραγματικός), είναι περίπου:
για την ΔΕ Βαρδουσίων, 12%
για την ΔΕ Ευπαλίου,      42%
για την ΔΕ Λιδωρικίου     25%
για την ΔΕ Τολοφώνος.   21%

2/3/2016

AΡMOΔIOTHTEΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η   ΔΗΜΑΡΧΟΥ   ΔΩΡΙΔΟΣ

 Ορισμός Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων

Λιδωρίκι, 1η Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 1887

         ΝΟΜΟΣ  ΦΩΚΙΔΑΣ                                        

      ΔΗΜΟΣ  ΔΩΡΙΔΟΣ

Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού,

Διοικητικής Μέριμνας και

Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων

Ταχ. Δ/νση     : Λιδωρίκι

Ταχ. Κώδικας: 330 53

Πληροφορίες: Χ. Μπάκας

Τηλέφωνο      : 2266 0 22066

Fax                   : 2266 0 22393

E-mail              : hmpakas@0759.syzefxis.gov.gr

ΘΕΜΑ: « Ορισμός Εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων»

Α Π Ο Φ Α Σ Η 167/2017

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ

Αφού έλαβε υπόψη:

 1. Τις διατάξεις της περιπτ. (ι), της παρ. 1, του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» ΦΕΚ 87 /τ.Α΄/2010, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2, του άρθρου 44, του Ν. 3979/2001 ( ΦΕΚ/Α/136/16-6-2011).
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3463/2006.
 3. Τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 3979/2011
 4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/2006.
 5. Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ΦΕΚ 2398/Β/27-10-2011, όπως τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ 2042/Β/ 22-8-2013.
 6. Την ανάγκη επίτευξης συντονισμού, ευελιξίας και ταχύτητας κατά την άσκηση της δημοτικής διοίκησης και του δημοτικού έργου γενικότερα.
 7. Την ανάγκη ορισμού Εντεταλμένων Συμβούλων για την επικουρία μας και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Α. Ορίζει τους παρακάτω Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας ως Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τους αναθέτει χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και το συντονισμό δράσεων του Δήμου ως ακολούθως:

 1. Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο, ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με ευθύνη την επίβλεψη, εποπτεία και συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
  • Ανάπτυξη και παρακολούθηση της διαδικασίας Οργάνωσης και Πιστοποίησης Διαχειριστικής Επάρκειας κατά ISO. Μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών του Δήμου, των Συστημάτων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, νέων τεχνολογιών, καινοτομιών και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας,
  • Εποπτεία, έλεγχο και παρακολούθηση αυτοτελών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών προγραμμάτων. Παρακολούθηση προγραμμάτων και δράσεων σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και την  εκπόνηση μελετών και ερευνών προς το σκοπό της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου,
  • Εποπτεία των διαδικασιών, συνεργασιών και δράσεων που σχετίζονται με το Σύμφωνο των Δημάρχων,
  • Εποπτεία των διαδικασιών, συνεργασιών, δράσεων, κλπ σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου σε Δίκτυα με Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, καθώς και άλλους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού,
  • Ενέργειες προς το σκοπό διεκδίκησης αντισταθμιστικού τιμήματος από την κατασκευή της τεχνητής Λίμνης του Μόρνου και την επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς,
  • Το σχεδιασμό και  υλοποίηση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας,
  • Τη σύνδεση με Υπουργεία και των εποπτευόμενων φορέων τους και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας,
  • Την επικοινωνία με αρμόδιους φορείς για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων.
 2. Μάμαλη Ιωάννη, ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με ευθύνη την επίβλεψη, εποπτεία και συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
  • Τις ενέργειες για την υλοποίηση του έργου «Ταμιευτήρας Τολοφώνος – Χάρμισκο». Ωρίμανση και ένταξη του έργου σε αντίστοιχα προγράμματα γέφυρες στο νέο ΕΣΠΑ.
  • Την επικοινωνία με αρμόδιους φορείς για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων.
 3. Φάκο Χαράλαμπο, ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με ευθύνη την επίβλεψη, εποπτεία και συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
  • Εποπτεία αποτύπωσης των παροχών νερού και των υδρομετρητών. Kαταγραφής των καταναλώσεων στους υδρομετρητές για την είσπραξη του εσόδου από το τέλος ύδρευσης, καθώς και την εποπτεία των υπηρεσιών για τον έλεγχο της κατάστασης των φρεατίων, υδρομέτρων, κλπ,
  • Την εποπτεία, έλεγχο και παρακολούθηση είσπραξης των εσόδων από την αποχέτευση στις Τοπικές Κοινότητες που έχουν βιολογικό καθαρισμό, καθώς και αποχετευτικό δίκτυο,
  • Την εποπτεία, έλεγχο και παρακολούθηση, είσπραξης των εσόδων από τα δημοτικά τέλη φωτισμού και καθαριότητας, τον έλεγχο προς επιβεβαίωση των δηλωθέντων τετραγωνικών μέτρων στεγασμένων χώρων για τον υπολογισμό των αντίστοιχων τελών,
  • Εποπτεία και έλεγχο του αυτοτελούς τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής,
  • Εποπτεία, έλεγχο και παρακολούθηση συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτυξιακών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, LEADER),
  • Την επικοινωνία με αρμόδιους φορείς για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων.
 4. Φλετούρη Κωνσταντίνο, ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με ευθύνη την επίβλεψη, εποπτεία και συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
  • Κοινωνικών Υπηρεσιών (Υγείας, Πρόνοιας, κλπ),
  • Ευπαθών ομάδων πληθυσμού,
  • Ανάπτυξης εθελοντισμού,
  • Λειτουργία Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, κλπ)
  • Την επικοινωνία με αρμόδιους φορείς για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων.
 5. Υφαντή Κωνσταντίνο, ως Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο με ευθύνη την επίβλεψη, εποπτεία και συντονισμό των παρακάτω δράσεων του Δήμου:
  • Τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου,
  • Τον έλεγχο ποιότητας του πόσιμου νερού (χημικές, μικροβιολογικές και λοιπές αναλύσεις), σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου,
  • Την εποπτεία και έλεγχο αποτύπωσης των κοιμητηρίων του Δήμου, καθώς και των μνημείων κάθε κοιμητηρίου, προς το σκοπό είσπραξης των αντίστοιχων εσόδων,
  • Την εκπροσώπηση του Δήμου στο σύνδεσμο των σφαγείων και τον έλεγχο για την καλή λειτουργία τους,
  • Την επικοινωνία με αρμόδιους φορείς για την άσκηση των παραπάνω καθηκόντων.

Β. Εξουσιοδοτούνται οι προαναφερόμενοι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την υπογραφή με εντολή Δημάρχου, των σχετικών με τα προαναφερθέντα θέματα, εγγράφων, βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Γ.  Οι προαναφερόμενοι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενεργούν πάντα σε συνεννόηση με το Δήμαρχο. Επίσης ενεργούν σε συνεννόηση με τους Αντιδημάρχους όταν ανακύπτουν θέματα που ανάγονται στην κατά τόπο ή καθ’ ύλη αρμοδιότητά τους.

Δ.  Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι ανακλήσεώς της με μεταγενέστερη απόφαση. Να κοινοποιηθεί στους προαναφερόμενους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Αντιδημάρχους και στους Προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου.

Ε.  Να δημοσιευτεί μία φορά, σε μία ημερήσια και σε μία εβδομαδιαία εφημερίδα της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στην Διαύγεια.

                                                                                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ

—————————————————————

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: