Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

Μοναστήρι Τρικόρφου  – Ευπαλίου

 

49747879 - amazing panorama of rila monastery, kyustendil region, bulgaria

–  Ηγούμενος ο γνωστός σε όλους μας, Γέροντας Μουλατσιώτης –

***Επισκέψου το,  http://www.agiosnektarios-monastery.gr

 και εκείνων των φίλων των Παπαροκάδων  http://paparokades.blogspot.com /

*Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

Τηλέφωνο  26340. 44282  -44391.-

Η Ιερά Μονή παραμένει ανοικτή χειμώνα-καλοκαίρι από το πρωϊ στις 9.30 π.μ. μέχρι την Δύση του ηλίου.

Στην είσοδο της Ιεράς Μονής υπάρχει κουδούνι το οποίο χτυπά ο προσκυνητής για να ανοίξει η Μοναχή την πόρτα και να εισέλθει στην Μονή.

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου
Τρίκορφο Φωκίδος
330 56 – Ευπάλιο

Τηλέφωνο/Φαξ:   (+30) 26340 .44391
E-mail: info@agiosnektarios-monastery.gr
agnektar@otenet.gr

* Ώρες λειτουργίας τηλεφώνου: 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. Τις υπόλοιπες ώρες λειτουργεί ως φαξ.

.

Gerontas Nektarios 3

.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης  

 

 ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ ( Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος)

 

O π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, κτίτορας και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλά πνευματικά χαρίσματα. Ένας άνθρωπος που ακούραστα εργάζεται και μοχθεί για το έργο του Θεού. Θα ήταν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο ή έστω κυριακάτικη εκδρομή για τις οικογένειες (και όχι μόνο) να επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή μονή. Ο π. Νεκτάριος έχει φτιάξει στο μοναστήρι  ένα υπέροχο άλσος με πολλά μοναδικά ζώα που θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά σας αλλά και για σάς τους ίδιους. Ευχόμαστε ολόψυχα η Παναγία πάντα να σκέπει τον π. Νεκτάριο και τη μονή του, που είναι μια πνευματική όαση, και να τον βοηθάει πάντα στο έργο που με τόσο ζήλο επιτελεί.

(Εφημερίδα Αυριανή , 25/8/2009-Άρθρο: Σωτήρης Σιακαβάρας)

**Αξίζει μιά επίσκεψη.

Μοναστήρι Τρικόρφου (ηγούμ.Μουλατσιώτης)

Μοναστήρι Τρικόρφου (ηγούμ.Μουλατσιώτης)

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

*Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 

 O π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, κτίτορας και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλά πνευματικά χαρίσματα.

Ένας άνθρωπος που ακούραστα εργάζεται και μοχθεί για το έργο του Θεού.

Θα ήταν ένα υπέροχο σαββατοκύριακο ή έστω κυριακάτικη εκδρομή για τις οικογένειες (και όχι μόνο) να επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή μονή.

Ο π. Νεκτάριος έχει φτιάξει στο μοναστήρι  ένα υπέροχο άλσος με πολλά μοναδικά ζώα που θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά σας αλλά και για σάς τους ίδιους.

Ευχόμαστε ολόψυχα η Παναγία πάντα να σκέπει τον π. Νεκτάριο και τη μονή του, που είναι μια πνευματική όαση, και να τον βοηθάει πάντα στο έργο που με τόσο ζήλο επιτελεί.

*Γέροντας ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ*   ΤΡΙΚΟΡΦΟ

*Γέροντας ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ* Τρίκορφο

Ο π. Νεκτάριος είναι γνωστό ότι βρήκε νέους τρόπους επικοινωνίας και προσεγγίσεως της νεολαίας, που πολλοί ίσως παρεξήγησαν κρίνοντας το θέμα επιφανειακά.

ΗΓΟΥΜ. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ  ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΤΡΙΚΟΡΓΟ

ΗΓΟΥΜ. ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΤΡΙΚΟΡΦΟ

.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

Ηγούμ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ

.

Nektarios a1

.

————————————————————

Η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππωνος & Σεραφείμ του Σαρωφ Τρίκορφου Φωκίδος

Αραξοβόλι γαλήνης και πίστης

moulatsiotis monastir 8

Η Ιερά Μονή βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ναυπάκτου, απέναντι από το Ευπάλιο , σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου. Είναι ανδρώα κοινοβιακή μονή, που ιδρύθηκε το 1991, από τον Αρχιμανδρίτη και Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος είναι έως και σήμερα ο ηγούμενος της Μονής και αποτελεί ένα σημαντικό νεότερο προσκύνημα.

09agios_nektarios_trikorfo

.

ekantotapyliani_b_b

 

.

programmaeortis_s_seraphim2015_03

  • Αγιος Σεραφείμ του Σαρώφ

 

Είναι το μοναδικό μοναστήρι παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στον θαυματουργό μεγάλο Ρώσο Αγιο Σεραφείμ του Σαρώφ, στον οποίο αφιερώθηκε έπειτα από θαυμαστά σημεία που έκανε ο Αγιος κατά την περίοδο της ίδρυσης της Μονής, το 1990, μεταξύ των οποίων αναφέρεται κάθοδος του Ακτίστου Φωτός επί του Γολγοθά της Μονής την ημέρα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ, καθώς και εμφανίσεις του Αγίου Σεραφείμ στον χώρο της Μονής και πολλές θεραπείες ασθενών.

monastri moulatsioti trikorfo 9

Αξιοθέατα
Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο, με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες, το οποίο η παράδοση του έθνους μας λέει ότι το καμπαναριό αυτό το είχε η εκκλησία της Αγιας-Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, ένα σύμβολο της δόξας του Βυζαντίου. Οι προσκυνητές έχουν τη μοναδική ευκαιρία ν’ ακούσουν εντυπωσιακές κωδωνοκρουσίες με τροπάρια αγίων της Εκκλησίας μας.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής είναι πέτρινος αγιορείτικος βυζαντινός σταυροειδής ναός με υπέροχες τοιχογραφίες, αφιερωμένος στον Αγιο Σεραφείμ του Σαρώφ και στον Αγιο Αυγουστίνο. Εντός του ναού φυλάσσονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας Τρικορφιώτισσας, του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Νικολάου από την Κωνσταντινούπολη.

Αγια λείψανα
Στην Ιερά Μονή φυλάσσονται πολλά ιερά λείψανα διαφόρων αγίων και μαρτύρων της εκκλησίας που οι ευλαβείς επισκέπτες μπορούν να προσκυνήσουν, όπως: Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Χριστού, τεμάχια ιερών λειψάνων του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, του Αγίου Αυγουστίνου, της Αγίας Αννης (μητέρας της Θεοτόκου), του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τεμάχια ιερών λειψάνων από τα νήπια που σκότωσε ο Ηρώδης στη Βηθλεέμ, των χοζεβιτών μαρτύρων από την Ιερά Μονή Χοζεβά Ιεροσολύμων, των σφαγιασθέντων μαρτύρων από την Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου Ιεροσολύμων, των σφαγιασθέντων μαρτύρων από την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στα Ιεροσόλυμα, καθώς και διαφόρων άλλων αγίων.

Εξωτερικοί χόροι
Σε ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο, εκεί όπου έγιναν τα θαυμαστά σημεία από τον Αγιο Σεραφείμ, καθώς και οι εμφανίσεις του, οι επισκέπτες μπορούν να προσκυνήσουν ομοίωμα του Τάφου του Χριστού και του Γολγοθά επί του οποίου κατέβηκε το Ακτιστο Φως και να δουν εικόνες από τη ζωή του Αγίου Σεραφείμ.

Δίπλα στον ιερό ναό υψώνεται ένας από τους μεγαλύτερους σταυρούς που υπάρχουν στην Ελλάδα, ύψους 16 μέτρων.

Επίσης υπάρχει ένα όμορφο άλσος με διάφορα ζώα και πτηνά, όπου βρίσκεται και το ξύλινο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γερόντισσας. Η Ιερά Μονή διαθέτει και σύγχρονες κατασκηνώσεις που φιλοξενούν τα καλοκαίρια εκατοντάδες παιδιά και νέους.

Το μοναστήρι φημίζεται για τη φιλοξενία του και οι μοναχοί είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια πλήρη ξενάγηση, προς πνευματική τους ωφέλεια.

Οι πιστοί που επισκέπτονται το μοναστήρι έχουν την ευλογία να προμηθευθούν το αγίασμα του Αγίου Νικολάου, το οποίο με θαύμα του Αγίου Νικολάου απέκτησε η Μονή. Το αγιασμένο νερό έχει την προστασία του Αγίου Νικολάου και τελεί πολλά θαύματα και δεν αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

.

Χαιρετισμός Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη

moulatsiotis 8
Τα μοναστήρια μας είναι κομμάτια του ουρανού, κομμάτια του χαμένου Παραδείσου που δημιούργησε ο Θεός για τον άνθρωπο, ώστε οι μοναχοί που ζουν εντός αυτών αλλά και οι προσκυνητές να αναζητούν τον Παράδεισο, ο οποίος έρχεται στις ψυχές των ανθρώπων όπου αυτοί αγωνίζονται καθημερινά για τη θέωσή τους.

Τα oρθόδοξα μοναστήρια μας προσφέρουν αγάπη πνευματική, αγάπη υλική στους έχοντας ανάγκη, γαλήνη ψυχής, πνευματική ανάταση. Οι πνευματικοί-εξομολόγοι της μονής ξεκουράζουν τις ψυχές των πονεμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων. Οπου υπάρχουν σωστοί πνευματικοί καταργούν τους ψυχολόγους. Τα μοναστήρια μας είναι η σπονδυλική στήλη της Ορθοδόξου κοινωνίας μας και οι πνεύμονες του σώματός της.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης -Ηγούμενος

  • Κυκλοφορεί μάλιστα το νέο βιβλίο του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη με τίτλο:«Σύγχρονος Γεροντικός Λόγος – Σπουδή, μέθεξη, θεωρία», το οποίο προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. «Ιησούς ο έρωτας της καρδιάς μου», του Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη και «Τα γεγονότα που ξεδιπλώνουν “Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο”, του Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκα.-

.

(από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, φύλλο 10.3.2013)

—————————————————————————

ΤΡΙΚΟΡΦΟ

ΤΡΙΚΟΡΦΟ

παγώνη στο κήπο του ηγ. Νεκτάριου
παγώνη στο κήπο του ηγ. Νεκτάριου
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ200 ΣΗΜΑΝΤΡΑ και ΚΑΜΠΑΝΕΣ, ΞΕΝΩΝΑΣ κλπ400 ΣΗΜΑΝΤΡΑ

ΑΛΣΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΛΣΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ

*(επισκέψου,  www.freemonks.gr )

.

– Το Μοναστήρι  βρίσκεται δίπλα από το Ευπάλιο Δωρίδος-

 


 

.

Πάσχα 2016 στο μοναστήρι Τρικόρφου Δωρίδος

Τη χαρά και τις πνευματικές ανατάσεις που βιώνουν οι πιστοί τη Μεγάλη Εβδομάδα στις ενορίες τους και ιδιαίτερα στα Μοναστήρια μας είναι κάτι το μοναδικό.

Ιδιαίτερα οι πιστοί βιώνουν την Ανάσταση του Ιησού γενόμενοι μέτοχοι της Αναστάσεώς Του, κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, κοινωνώντας του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Στιγμές μοναδικές για κάθε πιστό που αγαπά και ποθεί να έχει στην καρδιά του τον Ιησού.

Οι πνευματικές αυτές στιγμές βιώνονται ομοίως στον Εσπερινό της Αγάπης, στη μοναστηριακή τράπεζα που είναι συνέχεια της Θείας Λειτουργίας.

Λίγες φωτογραφίες από τις τελετές που έγιναν στο Μοναστήρι Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Δωρίδας, που πρόσφεραν στιγμές πνευματικής χαράς στις ψυχές των μοναχών και των πιστών.

Μεγάλη Παρασκευή – Σταύρωση και αποκαθήλωση

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέφθασαν πρωί πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο Μοναστήρι του Τρικόρφου Δωρίδος για να συμμετάσχουν στην κατανυκτική ακολουθία της Ιεράς Αποκαθηλώσεως.

Ο Καθηγούμενος Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μετά των πατέρων της Μονής τέλεσαν με κάθε ιεροπρέπεια εντός του Καθολικού της Μονής την Ιερά Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.

Στις 12.00 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής τελέστηκε η αναπαράσταση της δίκης, της πορείας προς τον Γολγοθά, της Σταύρωσης, της Αποκαθήλωσης και της Ταφής του Ιησού σύμφωνα με το Ιεροσολυμιτικό τυπικό.

– doridanews
——————————————————————-
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: