Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΟΛΟΦΩΝΑ

 – ΤΟΛΟΦΩΝΑ  –  ( Bιτρινίτσα )

tolofona_100_eratini

        -ΕΡΑΤΕΙΝΗ

.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΛΟΦΩΝΑ

.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ

.

Πρωτεύουσα του νέου Δήμου είναι η Ερατεινή, με 700 κατοίκους, ωραία παραλιακή κωμόπολη, εμπορικό κέντρο της περιοχής και εξαίρετο θέρετρο.

Στο Δήμο περιλαμβάνονται:

Η Γλυφάδα, παραλιακό χωριό, κτισμένο στους πρόποδες και στις πλαγιές οχυρού και ιστορικού λόφου, όπου διασώζεται σημαντική αρχαία ακρόπολη.

Απέναντι της γρήγορα αναπτυσσόμενης Γλυφάδας, αναδύεται το ιστορικό και γραφικό νησί Τριζόνια, αληθινή όαση αναψυχής, με τους απέναντι παραλιακούς οικισμούς του: τα Χάνια και τη Σπηλιά, απ’ όπου αγναντεύει κανένας το γραφικό πευκόφυτο νησάκι του Αη-Γιάννη, με την ωραία ακρογιαλιά του. Στα Τριζόνια έχει κατασκευαστεί αγκυροβόλιο για τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών.

Οι παραθαλάσσιοι οικισμοί της Καλλιθέας: Αγιος Σπυρίδωνας (με αλιευτικό καταφύγιο), και ο Aγιος Νικόλαος (με καθημερινή πορθμιακή γραμμή προς και από Αίγιο).

Η Τολοφώνα (Βιτρινίτσα) με την όμορφη παραλία της, η οποία είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Τολοφώνας. Εκεί διασώζονται: Το Παλαιόκαστρο μέσα στο στενό πέρασμα του Ξεριά και πάνω σε απότομο πρόβολο και τα ερείπια της Βυζαντινής Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας ή Πολυπορτούς. Ένα ήσυχο καλοκαιρινό θέρετρο αποτελεί και η Πάνορμος (Πάνω και Κάτω Κίσελη).

Στα ορεινά συγκροτήματα του Δήμου βρίσκονται: η Ελαία (υψόμ. 350 μ.), η Καλλιθέα (υψόμ. 700 μ.), η Μακρινή (υψόμ. 700 μ. ) και η Μηλιά (υψόμ. 700 μ.). Ο Δήμος Τολοφώνας διαθέτει εξαίρετους παραλιακούς χώρους αναψυχής, ψαρότοπους και αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες.

Στους απόμερους όρμους των ακτών του λειτουργούν πολλές ιχθυοκαλλιέργειες. Στα αλιευτικά καταφύγια Ερατεινής, Γλυφάδας και Πανόρμου ελλιμενίζονται μικρά σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμος Τολοφώνας αποτελεί πόλο έλξης των παραθεριστών κατά τους μήνες του Καλοκαιριού με προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στο Δήμο λειτουργεί γραφείο Διοικητικών υπηρεσιών ,γραφείο Τεχνικών υπηρεσιών και Ληξιαρχείο .Επίσης όλοι οι κάτοικοι των Δ.Δ εξυπηρετούνται σε θέματα ΟΓΑ από τους υπαλλήλους του Δήμου .Υπάρχει ορισμένος υπάλληλος για κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα .
Τα τηλέφωνα του Δήμου είναι :

Του Δημάρχου : 0266 32300

Των Διοικητικών υπηρεσιών :0266 31100 που είναι και FAX

Της Τεχνικής υπηρεσίας :0266 32301
Οι υπηρεσίες του Δήμου διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ,που τον εφοδιάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ καθώς και με τα αναγκαία προγράμματα (Δημοτολόγιο –Μητρώο Αρρένων ,Πρωτόκολλο ,Οικονομικό Πακέτο ,ύδρευση )

Πηγή, www.fokida.net.com/  .

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: