Skip to content

Η Δύση έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με τις συνέπειες των εγκληματικών πολιτικών της.

16/02/2016

Η Ευρώπη τον χαβά της …

Περιπολίες στα σύνορα για την αποφυγή μετακίνησης μεταναστών MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

.

Συντάκτης: 

Πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος ή πολύ δογματικός (μπορεί βεβαίως να είσαι και τα δύο) για να πιστεύεις ότι θα ανακοπεί, ενδεχομένως και να μηδενιστεί, η προσφυγική και η μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη με μέτρα εκφοβισμού και με ήπιας μορφής καταστολή.

Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνήσεις που φλερτάρουν μ’ αυτές τις ιδέες θεωρούν ότι άνθρωποι καθημαγμένοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και δεν μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι η κατάστασή τους θα αλλάξει σύντομα, απειλούμενοι καθημερινά από τους εμφύλιους, τους τυφλούς βομβαρδισμούς και τη δράση εξτρεμιστικών οργανώσεων, θα μείνουν στις σπαρασσόμενες πατρίδες τους επειδή θα περιπολούν πλοία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και θα γίνει πιο δύσκολη, με το κλείσιμο των συνόρων, η πρόσβασή τους στους διαδρόμους που οδηγούν στην Ευρώπη.

Προφανώς, όσοι υποστηρίζουν τέτοια πράγματα, δεν έχουν βρεθεί στη θέση να αναγκαστούν να διαλέξουν ανάμεσα στον σίγουρο θάνατο και στην περιπέτεια της απόδρασης από ένα περιβάλλον τρόμου. Η Δύση έρχεται σήμερα αντιμέτωπη με τις συνέπειες των εγκληματικών πολιτικών της.

Ανέτρεψε τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ και μετέτρεψε τη χώρα σε ερειπιώνα. Ανέτρεψε τον δικτάτορα Καντάφι και κατέστρεψε τη Λιβύη. Επιχειρεί να ανατρέψει τον δικτάτορα Ασαντ στη Συρία και έχει προκαλέσει χάος.

Βομβάρδισε ανηλεώς, στήριξε διεφθαρμένους πολιτικούς, ενθάρρυνε αποσχιστικά κινήματα, ενίσχυσε ομάδες τζιχαντιστών για να αντιμετωπίσει άλλες ομάδες φανατικών. Κι όλα αυτά, στο όνομα της δημοκρατίας -αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία.

Και τώρα θέλει να θέσει εκποδών τις βασικές αρχές της δημοκρατίας (ανθρωπισμός, ευρυχωρία, αλληλεγγύη), στήνοντας φράχτες και υψώνοντας τείχη για να προστατευτούν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες από τους επήλυδες. Για άλλη μία φορά εκκωφαντική υποκρισία.

Σήμερα, ανέχεται το λαθρεμπόριο όπλων που κάνει η Τουρκία υπέρ του ISIS, κλείνει τα μάτια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων του τουρκικού λαού και στις διώξεις εις βάρος των Κούρδων, σφυρίζει αδιάφορα για την εσκεμμένη αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εξουδετερώσει τους διακινητές (πολύ αποτελεσματικός όμως όταν πρόκειται να κλείσει εφημερίδες, να φυλακίσει πολιτικούς αντιπάλους και να δολοφονήσει αντιφρονούντες), παζαρεύει με τον Ερντογάν και τον επιβραβεύει με δισ. ευρώ για να συνεργαστεί.

Πρέπει επίσης να είσαι πολύ ηλίθιος ή εξωφρενικά ιδιοτελής, όπως είναι μερικοί στην Ελλάδα, για να εγκαλείς μόνο την κυβέρνηση για την έκταση του φαινομένου, αρνούμενος να δεις τόσο τις τεράστιες ευθύνες των ευρωπαϊκών ελίτ όσο και το οφθαλμοφανές σχέδιο κατασκευής αποδιοπομπαίου τράγου που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ανάγωγα

Στους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα. Στο προεδρείο της ΓΣΕΕ είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρέπει να αποσυρθεί.

Αντιφατικά; Ε και;

Στον καθένα λέει αυτό που θέλει ν’ ακούσει.

Μην αποκλείετε να πει στους αγρότες, αν συναντηθεί μαζί τους, «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά».-

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: