Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Πάτρα πρωτεύουσα του καρναβαλιού – Χιλιάδες καρναβαλιστές στους δρόμους

13/03/2016

Πάτρα: Κορυφώνεται σήμερα με την μεγάλη παρέλαση το καρναβάλι 

Πάτρα: Κορυφώνεται σήμερα με την μεγάλη παρέλαση το καρναβάλι - Χιλιάδες καρναβαλιστές στους δρόμους - ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ παρέλασης των πληρωμάτων Η Πάτρα πρωτεύουσα του καρναβαλιού

Η φετινή έμπνευση των πληρωμάτων φθάνει στις 2 σήμερα το μεσημέρι στο απόγειο της για να παρασύρει συμμετέχοντες και θεατές σε έναν ασταμάτητο χορό.

Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων έχει αφετηρία την οδό Παπαφλέσσα και θα καταλήξει στην οδό Κιλκίς.

Συνολικά συμμετοχή στην παρέλαση έχουν δηλώσει145 πληρώματα, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.

Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους.

Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που θα ξεδιπλωθούν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων.

Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.

=www.thebest.gr

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: