Ο συμπατριώτης μας Γιώργος Χατζηνικολάου γιός του Πέτρου και της Παρασκευής Χατζηνικολάου από την Περίστα Ναυπακτίας εκλέχθηκε Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό σχήμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου θεωρείται σήμερα ένα από τα κορυφαία στελέχη όχι μόνο στον Eυρωπαϊκό αλλά και στον Παγκόσμιο Τραπεζικό χώρο.

Στο πλούσιο βιογραφικό του προκύπτει η μακροχρόνια επιτυχημένη παρουσία του στο Παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα .

Την Ναυπακτιακή  καταγωγή του προβάλει με κάθε τρόπο και με υπερηφάνεια, και αν και διαμένει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο εντούτοις επισκέπτεται τακτικά τόν τόπο καταγωγής του καί συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του χωριού.  

Μάλιστα παρά την σοβαρή και πολύωρη ενασχόληση του με τα πολύπλοκα τραπεζικά καί χρηματοοικοκονομικά θέματα όταν κλήθηκε από τους συγχωριανούς του, υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία σαν Πρόεδρος τον Σύλλογο Περίστας Αμερικής και τον Σύλλογο των Εν Ελλάδι Περιστιάνων.

Με την απλοϊκή καθημερινή του παρουσία καί συμπεριφορά τόν κάνει νά ξεχωρίζει από τούς άλλους τραπεζίτες .

Ο  Γιώργος Χατζηνικολάοu το 1976 έφυγε από την Ελλάδα καί η πολύχρονη διεθνή εμπειρία του καλύπτει όλο το φάσμα της λειτουργίας των χρηματαγορών.

Τον  Χατζηνικολάου τον συνοδεύει ένα βαρύ βιογραφικό, αφού είναι ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε θέσεις υψηλής ευθύνης στο Διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη και στην Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ο Νέος Πρόεδρος ήταν ως πρόσφατα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ISDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της.

Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα, έχοντας διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΤΒΑΝΚ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του Γ. Χαντζηνικολάου σε υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, η σε βάθος γνώση των διεθνών κεφαλαιαγορών, σε συνδυασμό με την εμπειρία αναδιαρθρώσεων εντός του Ελληνικού Τραπεζικού κλάδου, θα συνεισφέρει πολύτιμη αξία στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Γ. Χαντζηνικολάου έλαβε διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MBA.

Είναι κάτοχος πτυχίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα.

Ένας κορυφαίος τραπεζίτης αλλά κυρίως ένας υπέροχος άνθρωπος πού τιμά την Ναυπακτία διεθνώς.

Οι  ευχές όλων τών συμπατριωτών του για ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στά νέα καθηκοντά του τόν συνοδεύουν στή νέα του σημαντική θέση 

 

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε ότι «είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας. Επιπλέον, η θέση αυτή μου δίνει την ευκαιρία να ανταποδώσω αξία στη χώρα μου, έχοντας λάβει παλαιότερα τα οφέλη από τη φοίτησή μου στη δημόσια εκπαίδευση. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά απέναντι στο εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον λειτουργίας της και έχω την πεποίθηση ότι ταυτόχρονα αναδεικνύονται σημαντικές ευκαιρίες να επωφεληθεί από την αξιόπιστη και πολύτιμη πελατειακή της ταυτότητα, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγή αξίας για τους μετόχους της σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Προσδοκώ να αποτελέσω μέρος της επιτυχούς πορείας της Τράπεζας Πειραιώς, μαζί με ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, μια ενισχυμένη εκτελεστική ομάδα και μαζί με όλο το αφοσιωμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων μας».

 

https://perista.files.wordpress.com/2015/07/img_20150627_142940.jpg?w=509&h=383

https://perista.files.wordpress.com/2015/07/img_20150627_140418.jpg?w=511&h=384

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 ,  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

https://perista.files.wordpress.com/2011/06/p6250131.jpg?w=514&h=389

https://i1.wp.com/www.e-nafpaktia.gr/images/stories/tsai1.jpg

https://perista.files.wordpress.com/2011/06/p6250113.jpg?w=521&h=391

ΠΕΡΙΣΤΑ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΑΓΙΟΥ 2011

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2010: ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΛΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ »ΑΛΚΥΟΝΗΣ»

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΠΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΛΗΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΝΤΗΡΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

.

ΜΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΕΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

 

ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ Η ΠΕΡΙΣΤΑ

  •  e-nafpaktia.gr