Skip to content

Κώστας Τσιούστας, Πρόεδρος Ευπαλίου: «Ας σταματήσουν να μας εμπαίζουν με τη μεταστέγαση του ΑΤ Ευπαλίου»

14/11/2016

Συνεντεύξεις Radically_ Κώστας Τσιούστας. Πρόεδρος Ευπαλίου: «Ας σταματήσουν να μας εμπαίζουν με τη μεταστέγαση του ΑΤ Ευπαλίου»

Ανάστατο το Ευπάλιο –για ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες- με το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την αναγκαιότητα μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος στο κτίριο του ΚΕΓΕ Ευπαλίου, το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο και επαρκές από την Αστυνομική Διεύθυνση Άμφισσας, ώστε να μεταστεγαστούν άμεσα οι υπηρεσίες του ΑΤ για να παραμείνουν στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ευπαλίου, Κώστας Τσιούστας, παρουσιάζονται εκ νέου προσκόμματα αναφορικά με την μετακίνηση από το κτίριο του ΚΕΓΕ των δύο μόνιμων υπαλλήλων (κτηνιάτρου & ιχθυολόγου), ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος για τις υπηρεσίες του Α.Τ.

Ο κ. Τσιούστας, μίλησε στο ΔΩΡΙΣ Radical, για το θέμα, αναδεικνύοντας τον προβληματισμό τόσο του ιδίου, όσο και του συνόλου των πολιτών του Ευπαλίου για το ενδεχόμενο να παρακωλυθεί η διαδικασία σε τέτοιο βαθμό, που να ενέχει ο κίνδυνος μια από τις βασικότερες δημόσιες υπηρεσίες να μετακινηθεί σε άλλο, παρακείμενο χωριό της Δωρίδας, εμβαθύνοντας την ταλαιπωρία των δημοτών.

Δ.R. κε Τσιούστα, εξηγήστε μας τι ακριβώς γίνεται με το ΑΤ Ευπαλίου.

Κ.Τ. Το θέμα που αφορά στη μεταστέγαση του Α.Τ. Ευπαλίου δεν είναι καινούργιο. Το συζητάμε τουλάχιστον 8 μήνες, ίσως και χρόνο και εμπίπτει στα ευρύτερα σχέδια περί αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας  (για την οποία είχαμε ως τοπικοί άρχοντες ενημερωθεί και σε σχετική εκδήλωση που είχε γίνει στη Λαμία). Και τότε λοιπόν είχαμε συναινέσει ότι εφόσον το Α.Τ. πληρούσε τους όρους για να παραμείνει στο Ευπάλιο, θα έπρεπε να μεταστεγαστεί σε δημόσιο κτίριο.  Στη δική μας εκφρασμένη διάθεση φαινόταν ότι συμφωνούσε και η Περιφέρεια, δεσμευόμενη μάλιστα να αναβαθμίσει το Α.Τ. Ευπαλίου με περισσότερες δραστηριότητες, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την Δωρίδα, με 25 άτομα προσωπικό συν την υπηρεσία της ΟΠΚΕ.

Δ.R. Θεωρείτε δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας;

Κ.Τ. Στις προθέσεις τις Περιφέρειας, ήταν με βάση δηλώσεις της να αναβαθμιστεί περαιτέρω το ΑΤ. Σε πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη στο Ευπάλιο πριν από μερικούς μήνες, εγώ ως πρόεδρος πρότεινα δημοσίως να μεταστεγαστεί το ΑΤ στο ΚΕΓΕ που ανήκει στην περιφέρεια και αυτή τη στιγμή στεγάζει δύο υπαλλήλους (κτηνίατρος και ιχθυολόγος). Ενημερώσαμε τότε τον Περιφερειάρχη, πως ο  δήμος Δωρίδας , για να διευκολύνει την διαδικασία παρέχει γραφειακό χώρο στις δύο υπαλλήλους, επαρκώς εξοπλισμένο για αρχεία, γραφεία, σεμινάρια σε αγρότες, σε μια τεράστια αίθουσα του κτιρίου που είχε διαμορφωθεί για το Δημαρχείο Ευπαλίου. Στον περιβάλλοντα χώρο μάλιστα, καθώς είναι πολύ μεγάλος, θα μπορούσε με μια απλή αδειοδότηση της κτηνιατρικής υπηρεσίας, να δημιουργηθει η κατάλληλη υποδομή για

εμβολιασμούς των ζώων (να σημειωθεί ότι ο χώρος στον οποίο αυτή τη στιγμή λαμβάνουν χώρα τέτοιες υπηρεσίες είναι πολύ πιο κεντρικός στο χωριό) . Μάλιστα, έχει σημειωθεί από την πλευρά μας ότι αυτό θα αποτελούσε μεταβατικό στάδιο, καθώς υπάρχει στο Ευπάλιο ένα ακόμη κτίριο, αυτό της Ένωσης Γεωργικού Συνεταιρισμού, το οποίο ωστόσο έχει κατασχεθεί από την Τρ. Πειραιώς, αλλά εφόσον υπάρξει σχετικός πλειστηριασμός, ο Δήμος έχει εκφράσει την διάθεσή του να συμμετάσχει για να το αποκτήσει. Οπότε οι όποιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να μεταφερθούν –μόνιμα πια- σε αυτό το κτίριο.

Η Περιφέρεια λοιπόν, αν και αρχικά είχε συμφωνήσει, φέρνει διάφορα προσκόμματα αναφορικά με τον χώρο –του δημαρχείου- με κλιμάκιο που ήρθε από την Άμφισσα να δηλώνει  πως δεν είναι κατάλληλος,  ενώ και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Κατσαγούνος που επισκέφθηκε το δημαρχείο Ευπαλίου, δήλωσε ότι δεν κάνει ο χώρος χωρίς να προσδιορίζονται οι προδιαγραφές που απαιτούνται.

Δ.R. Ποιος είναι ο «κίνδυνος» από αυτές τις καθυστερήσεις;

Κ.Τ.  Η Αστυνομική Διεύθυνση δεν μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον.  Εφόσον πρέπει να γίνει μεταστέγαση, υπάρχει πιθανότητα να αναζητηθεί αλλού κτίριο, δημιουργώντας μια σύγχυση στην ευρύτερη περιοχή εάν φύγει από το Ευπάλιο μια από τις βασικότερες δημόσιες δομές. Φανταστείτε να διασπαστούν σε άλλα μικρότερα χωριά οι εναπομείνασες δημόσιες υπηρεσίες, που δεν συνδέονται συγκοινωνιακά με το Ευπάλιο που είναι κόμβος, και στο οποίο λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες!

Δ.R. Ποίο είναι το αίτημα του Ευπαλίου λοιπόν;

Κ.Τ. Το αίτημά μας, και εμένα ως προέδρου και των δημοτών στο σύνολό τους, και το καταθέτουμε δημοσίως,  τίθεται προς την Περιφέρεια και προς τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της κτηνιατρικής και γεωργικής υπηρεσίας να μεταστεγαστούν στον χώρο του δημαρχείου με όσες παρεμβάσεις επιθυμούν να γίνουν σε αυτό, ώστε να ελευθερωθεί το κτίριο του ΚΕΓΕ, για να μετεστεγαστεί το ΑΤ άμεσα, που πληροί όλες τις προδιαγραφές.

Μετά από τόσο καιρό φαίνεται ότι κάποιοι μας εμπαίζουν. Καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για να μην ταλαιπωρούνται αδίκως οι πολίτες της Δωρίδας.

Αναρτήθηκε από ΔΩΡΙΣ RADICAL

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: