Skip to content

Νέα ανακοίνωση του ΣΥΠΕΦ για την λειτουργία των γεωτεχνικών υπηρεσιών στο ΚΕΓΕ Ευπαλίου (…να δούμε που θα φτάσει ο πόλεμος των 2 δημοσίων υπαλλήλων του ΚΕΓΕ, για ένα Δημόσιο κτήριο)

02/12/2016

Οι συντεχνίες καλά κρατούν στην Ελλάδα.

Τώρα οι 2 Δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή δε θέλουν να ελευθερώσουν το ΚΕΓΕ Ευπαλίου, ώστε στο κτήριο να στεγασθεί το Αστυν.Τμήμα Ευπαλίου, καταγγέλουν δήθεν άσκηση ψυχολογικής βίας (Μιλάμε για τη μεταστέγαση Δημόσιας Υπηρεσίας … με 2 συναδέλφισσες και το  Αστυν.Τμήμα έχει 26 αστυνομικούς).Θα τρελλαθούμε στο τέλος με τις συντεχνίες.!

.

Καταγγελία για ψυχολογική βία και απαξιωτική συμπεριφορά στους υπαλλήλους του Αγροτικού Κτηνιατρείου και του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας Ευπαλίου

Προς:
1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη
2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελο Κατσαγούνο
3. Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γεώργιο Καπεντζώνη

Κοιν: ΟΣΥΑΠΕ, ΠΕΚΔΥ, ΠΕΓΔΥ,
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Π.Ε. Φωκίδας καταγγέλλει τα περιστατικά άσκησης ψυχολογικής βίας και απαξιωτικής συμπεριφοράς προς τις συναδέλφισσες που υπηρετούν στο Αγροτικό Κτηνιατρείο και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Ευπαλίου και τα οποία στεγάζονται στο κτίριο του ΚΕΓΕ, ιδιοκτησίας της Π.Ε. Φωκίδας. Μερίδα εκπροσώπων των τοπικών δημοτικών αρχών με τη συμπεριφορά τους και τις πρόσφατες διαδικτυακές συνεντεύξεις τους, δημιούργησαν κλίμα αντιπαραθέσεων και διαχωρισμού στην τοπική κοινωνία. Προωθούν την απαξίωση των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, προξενούν ταλαιπωρία στους δημότες τους οποίους έχουν κληθεί να υπηρετούν.

Έχουμε τοποθετηθεί σα σωματείο και παλιότερα, την άνοιξη, για το ζήτημα με δημόσια ανακοίνωσή μας. Θεωρήσαμε έκτοτε, πως το ζήτημα διευθετήθηκε από τους εμπλεκόμενους φορείς με αμοιβαία επωφελή τρόπο για όλους. Φαίνεται τώρα πως δεν έγινε έτσι και κάποιοι συνεχίζουν να το συντηρούν για δικούς τους λόγους, υπονομεύοντας τις 2 συναδέλφισσες και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους παραγωγούς εκεί.

Συνοπτικά αναφέρουμε για το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και το Αγροτικό Κτηνιατρείο, για λόγους ενημέρωσης του κόσμου της περιοχής, τα παρακάτω.
Λειτουργούν πλέον με μόνο δύο υπαλλήλους προσωπικό, 1 κτηνίατρο και 1 ιχθυολόγο. Κι ενώ θα έπρεπε η Υπηρεσία αλλά και οι Τοπικές Αρχές να απαιτήσουν να στελεχωθεί με το απαραίτητο επιπλέον προσωπικό (π.χ. γεωπόνους, επιπλέον κτηνίατρο, διοικητικό) για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής, απεναντίας απαιτούν τη μεταστέγασή τους σε ακατάλληλους για τη δουλειά τους, χώρους.

Οι δημόσιες γεωτεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας μπορούν να είναι αποτελεσματικές στο έργο τους αυτή τη στιγμή, διότι στους υπάρχοντες χώρους διαθέτουν τουλάχιστον τις απαραίτητες υποδομές που απαιτεί η εργασία τους.

Αν οι υπηρεσίες αυτές διασκορπιστούν σε ακατάλληλους χώρους, οι οποίοι δεν θα διαθέτουν τις στοιχειώδεις υποδομές, το ουσιαστικό έργο τους θα υποβαθμιστεί σε απλή διεκπεραίωση εγγράφων και χορήγηση παραπεμπτικών με επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα εκτέλεσης των εργασιών τους, επιπτώσεις στην παραγωγή του πρωτογενούς τομέα της περιοχής και απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.

Σαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν είμαστε απέναντι, ούτε στους αστυνομικούς υπαλλήλους του ΑΤ Ευπαλίου, ούτε στους αγρότες-κτηνοτρόφους και στο λαό της περιοχής του Ευπαλίου γενικά. Διεκδικούμε όλοι μαζί από το Κράτος, την Περιφέρεια και το Δήμο, δωρεάν παροχή δημοσίων και ποιοτικών υπηρεσιών που να καλύπτουν της ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Με ενίσχυση σε προσωπικό, υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές, των όσων δημοσίων υπηρεσιών απέμειναν στην περιοχή.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου η αστυνομική κάλυψη της περιοχής του Ευπαλίου με το απαιτούμενο προσωπικό, κτίρια και άλλες υποδομές.

Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας η κατάλληλη στελέχωση των γεωτεχνικών της υπηρεσιών και η φροντίδα για τη σωστή λειτουργία τους.

Υποχρέωση του Δήμου και των εκπροσώπων του είναι η διεκδίκηση επαρκών, δημόσιων και ποιοτικών υπηρεσιών από το Κράτος και την Περιφέρεια για τους δημότες του.

Ο Σύλλογός μας ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στις συναδέλφισσες γεωτεχνικούς που υπηρετούν στο Ευπάλιο, σε όσους συναδέλφους δέχονται άδικες επιθέσεις και απέναντι σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
(Σ.Υ.Π.Ε.Φ.)

 .

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: