Αεικίνητος εξακολουθεί να είναι ο νεαρός πολιτευτής της ΝΔ στο Νομό Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος κυριολεκτικά την περίοδο του Πάσχα ήταν από … «χωρίον εις χωρίον», προκαλώντας την ευχάριστη έκπληξη των λιγοστών – σε πολλές περιπτώσεις δυστυχώς – κατοίκων.

Με την γνωστή του άνεση, επισκέφθηκε καφενεία, μπακάλικα ακόμη και ποιμνιοστάσια, εκφράζοντας την χαρά του που του δόθηκε η ευκαιρία να τους επισκεφθεί και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για «Καλό Πάσχα».

Προπύργιό του, βέβαια, παραμένει η Δωρίδα, όπου μεταξύ άλλων τίμησε και τη φετινή πανήγυρι της Ζωοδόχου Πηγής στη πρωτεύουσα του Δήμου Δωρίδος,  το Λιδωρίκι. Μάλιστα και φέτος, κάθισε στο κοινό τραπέζι που κατά παράδοση γίνεται μετά τη θεία Λειτουργία στον περίβολο του Ναού που δεσπόζει στο κεφαλοχώρι της Δωρίδας, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο, τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως σ` αυτό του το οδοιπορικό στα πλέον ορεινά και απομακρυσμένα χωριά της Φωκίδας, ο κ. Χαλιορής δεν παρέλειψε να επισκεφθέι και τη γενέτειρα του παππού του στις κορυφές των Βαρδουσίων και σε υψόμετρο 1250 μέτρα, στην πανέμορφη Κερασιά, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και ο ιερέας του χωριού.

Τέλος, δεν παρέλειψε να παραστεί και στις γιορτές της πόλης της Άμφισσας, απ` όπου δήλωσε: «Με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης 196 χρόνων από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στον να δώσουν ιδιαίτερη λαμπρότητα στις εκδηλώσεις. Όλους τους φορείς,τους συλλόγους,τα σχολεία,τις φιλαρμονικές και ειδικά τους προσκόπους που έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ονομαστικά στον καλό φίλο Νίκο Πλακίδα που πάντα μας τιμά με την παρουσία του αλλά και στο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρισσού,που συμμετείχε με φορεσιές του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού -Συλλογή Ηλία E. Δαραδήμου και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Μικροί και μεγάλοι τίμησαν τους αγώνες των προγόνων μας και με αγάπη προς την ιστορία και τις παραδόσεις μας έστειλαν ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμμετοχή και την διοργάνωση, μα κυρίως για τον τρόπο που μεταλαμπαδεύουν την αγάπη τους για την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας στις επόμενες γενιές» κατέληξε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

.