Μετάβαση στο περιεχόμενο

95 εκατ. ευρώ στους δήμους για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών

17/12/2017
ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Κονδύλια 95 εκατ. ευρώ στους δήμους για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών

95 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
95 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των παιδικών σταθμών (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Συνολικά 95 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους δήμους όλης της Ελλάδας για την προσαρμογή των παιδικών σταθμών στις νέες προδιαγραφές.

Από την 1η Ιουλίου 2011, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, οι δήμοι χορηγούν άδεια λειτουργίας τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Απαραίτητο για την άδεια ήταν να τηρούνται ειδικές προδιαγραφές και από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Ετσι, θα πρέπει εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου να προσαρμόσουν τις κτιριακές υποδομές τους, αλλιώς θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας.

 Προκειμένου λοιπόν να ολοκληρωθεί το έργο προσαρμογής στις προδιαγραφές, το υπουργείο Εσωτερικών πρότεινε την οικονομική ενίσχυση των δήμων. Η σχετική απόφαση θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στη Διαύγεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, και ο προϋπολογισμός των 95 εκατ. ευρώ προορίζεται να καλύψει τις δαπάνες προσαρμογής όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών που λειτουργούν πανελλαδικά και κατανέμεται σε βάθος χρόνου πενταετίας.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα γίνουν έργα σε 1.688 βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, με δυναμικότητα φιλοξενίας 90.519 παιδιών και βρεφών, ενώ το κόστος ανά δομή εκτιμάται κατά μέσο όρο στις 57.000 ευρώ.

Οι παιδικοί σταθμοί που λειτουργούν ήδη, όπως προβλέπεται στο ΠΔ, παίρνουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας μετά από διενέργεια αυτοψίας και σύνταξη τεχνικής έκθεσης από διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό ως προς την επικινδυνότητα του κτιρίου και την καταλληλότητα της χρήσης, και εφόσον, έως την 31-7-2018 διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, οικοδομική άδεια, μισθωτήριο συμβόλαιο, έχει προσαρμοστεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών στη δυναμικότητα των υπαρχόντων κτιρίων, κ.ά.

Πηγή: iefimerida.gr
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: