Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενίσχυση με 1.100.000 ευρώ στους Δήμους Δωρίδας και Δελφών από Υπ. Εσωτερικών

21/03/2018

Για αγορά μηχανημάτων, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αναβάθμιση παιδικών χαρών

Με τρεις προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενεργοποίησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας οι τρεις προσκλήσεις αναλύονται ως εξής:

Α. Μηχανήματα έργου (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 60 εκατ. ευρώ)

Οι δήμοι μπορούν να προμηθευτούν καινούργια ή μεταχειρισμένα μηχανήματα έργου, καθώς και εξαρτήματα (π.χ. λεπίδες αποχιονισμού, βυτία πυρόσβεσης, αλατιέρες κ.λπ.).

Οι δήμοι της Φωκίδας επιχορηγούνται με 515.000 ευρώ συνολικά:
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – 260.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ – 255.000 ευρώ

Β. Συντήρηση σχολικών κτηρίων (Προϋπολογισμός Πρόσκλησης 50 εκατ. ευρώ)

Με τη συγκεκριμένη πρόσκληση το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά με επιπρόσθετη χρηματοδότηση στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των δήμων για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και των αύλειων χώρων τους.

Επισημαίνεται ότι οι δήμοι χρηματοδοτούνται με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων τους. Η επιπρόσθετη χρηματοδότηση του Προγράμματος είναι υπερδιπλάσια της ετήσιας τακτικής και καταλήγει σε ένα συνολικό ποσό 70 εκατ. ευρώ για το 2018.

Οι δήμοι της Φωκίδας επιχορηγούνται με 144.800 ευρώ συνολικά:
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – 115.500 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ – 29.300 ευρώ

Γ. Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση στις παιδικές χαρές των δήμων (Προϋπολογισμός έργου, 70 εκατ. ευρώ).

Όπως ανέφεραν και οι αιρετοί της Φωκίδας στον Γ.Γ. Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας, οι Δήμοι δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Έτσι το Υπουργείο χρηματοδοτείτην προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού, ασφαλούς δαπέδου και κατάλληλου φωτισμού στις παιδικές χαρές.

Οι δήμοι της Φωκίδας επιχορηγούνται με 418.000ευρώ συνολικά:
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – 204.000
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ – 214.000

Όπως ορίζουνοι σχετικές προσκλήσεις, οι Δήμοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα αιτήματα ένταξης συνοδευόμενα και από το συμπληρωμένο Τεχνικό Δελτίο Έργου σε συγκεκριμένες προθεσμίες.

Με τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία δημιουργείται η δυνατότητα για τους Δήμους να αξιοποιήσουν πολύτιμους πόρους που δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους καλύπτοντας ταυτόχρονα υπαρκτές ανάγκες.Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της συνολικής προσπάθειας για την ενδυνάμωση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση αυτονομίας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι, τον Αύγουστο του 2017,στα πλαίσια της στήριξης των μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων, με απόφαση και πάλι του Υπουργείου Οικονομικών, διατέθηκε ενίσχυση 421.500 ευρώ για τον Δήμο Δελφών και 310.000 για τον Δήμο Δωρίδας.

Ο κοινωνικός και αναπτυξιακός χαρακτήρας των ΟΤΑ είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ και η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τους δώσει τα εφόδια για να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: