Μετάβαση στο περιεχόμενο

O Ραδιοφάρος δεν λειτουργούσε στις 13 Μαρτίου

24/04/2018

Ραδιοφάρος που δεν λειτουργούσε φέρεται να μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία του Mirage 2000

REUTERS PHOTOGRAPHER / REUTERS

Ένας ένας ειδικός ραδιοφάρος που ήταν εκτός λειτουργίας από τις 13 Μαρτίου λειτουργούσε, φαίνεται πως θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η τραγωδία με τη συντριβή του μαχητικού Mirage 2000-5 και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, δήλωσε στον ΑΝT1 ο Π. Καρβουνόπουλος, επικεφαλής του militaire.gr.

Αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος ραδιοφάρος προσέγγισης, σύμφωνα με τον κ. Καρβουνόπουλο, είναι να δίνει στοιχεία στο αεροπλάνο για να προσεγγίζει με ασφάλεια το αεροδρόμιο- οπότε και θα παρείχε την απαραίτητη βοήθεια στον σμηναγό, δεδομένης της προβληματικής ορατότητας.

Σε σχετικό δημοσίευμα του militaire.gr παρουσιάζεται έγγραφο (όπως τονίζεται δεν είναι απόρρητο, ούτε μυστικό) που «εντοπίστηκε από άνθρωπο που γνωρίζει καλά τα αεροπορικά θέματα κι έχει ασχοληθεί με διερευνήσεις αεροπορικών ατυχημάτων».

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα, και συνοδευτικό σχεδιάγραμμα, ο ραδιοφάρος της Σκύρου λοιπόν που θα έδινε την απαραίτητη βοήθεια κατά τη προσέγγιση του σμηναγού στο αεροδρόμιο, ήταν εκτός λειτουργίας. Όπως προκύπτει από το έγγραφο υπάρχουν κι άλλες ελλείψεις στο αεροδρόμιο, οι οποίες όμως στο συγκεκριμένο συμβάν δεν έπαιξαν ρόλο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «το θέμα του ραδιοφάρου που ήταν εκτός λειτουργίας θα απασχολήσει ασφαλώς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει το πόρισμα για τη συντριβή του αεροσκάφους».

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: