Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ.Π.

Θ.Π.

.Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ  ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ESD

.

EΥΠΑΛΙΟ  καθ’ οδόν

Για επικοινωνία,  Mail :   efpalio.riviera@gmail.com

ΕΥ ΠΑΛΙΟ καθ' οδόν  ΑΑ

.

 

***ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ  του  ΘΑΝΑΣΗ  Κ.  ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ & συνεργάτες

(Διπλωμ.Πολιτικού Μηχανικού – Μaster στη Διοίκηση Βιομηχανιών, πρώην επιστημονικός συνεργάτης στην Ευρωπ.Ενωση, στέλεχος μεγάλου  Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού στην Ελλάδα, μέλος του ΕΛΙΕ Ελληνικό Ιστιτούτο Εκτιμητικής – Αξιολογητής Επενδύσεων στην Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, μέλος του ΣΕΚΕ – Σύλλογος Εκτιμητών Ελλάδος. Και το Κυριώτερο… Ευπαλιώτης και Παλιοξαρίτης, με αμέριστη αγάπη για τη τιμημένη Δωρίδα ).

  

**Ανταποκριτές ειδήσεων…είστε Ολοι εσείς και Ολα τα φιλικά μας  blog!

Το blog γεννήθηκε για να βοηθήσει το Ευπάλιο και το Δήμο Δωρίδας. Απλά και Ρουμελιώτικα, είναι ένα χόμπυ , που τρώει πολλές – πολλές ώρες και το κυριώτερο, όλα γίνονται «αφιλοκερδώς» για τη ΔΩΡΙΔΑ.

**Ολες οι αναρτήσεις του blog, τα σχόλια και άρθρα είναι γραμμένα καλοπροαίρετα και χωρίς ουδεμία σκοπιμότητα.Εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ή ενοχλείται , μπορεί να γράψει τη τεκμηριωμένη του άποψη ελεύθερα στο Mail. H επιστολή που είναι ενυπόγραφη (και με E mail ) θα απαντηθεί και θα αναρτηθεί.

** Επιτρέπεται η μερική ή ολική αντιγραφή των ανηρτημένων άρθρων, αρκεί να γίνεται αναφορά στη «πηγή».

** Το «ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν» παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή διαφημίσεων.

**Στείλε τα νέα από το χωριό μας, άρθρα, φωτογραφίες παλαιές και πρόσφατες.Θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο αυτό (με τη προυπόθεση, ότι δεν προσβάλλουν κανένα και είναι καλοπροαίρετα). –Τα άρθρα θα υπογράφονται πάντα.-Το ιστολόγιο αυτό το παρακολουθούν συγχρόνως,  πατριώτες μας ξενητεμένοι, από ολόκληρο το κόσμο (Ευρώπη,Αμερική, Καναδά,Αυστραλία κλπ). Ας τους σεβαστούμε.-

**Δεν αντιπροσωπεύουμε καμμία Δημοτική Αρχή.Αντιπροσωπεύουμε μόνο τους πολίτες που μας στηρίζουν και μας διαβάζουν καθημερινά.Συνεργαζόμαστε με όλους τους Συλλόγους και Ιστολόγια της περιοχής μας, ώστε να ενημερώνεται ο συμπατριώτης μας, όσο μπορούμε καλλίτερα.Η μεταφορά ειδήσεων ανάμεσα στα ιστολόγια, δεν θεωρείται κλοπή, αντίθετα πολλές φορές επιβάλλεται για την άμεση μεταφορά ειδήσεων στους συμπατριώτες μας.

**Η αναδημοσίευση ενός άρθρου δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα και την υιοθέτηση του    περιεχομένου του.-

**Προσοχή η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για σχόλια που τυχόν γίνονται. Για οποιοδήποτε πρόβλημα δημοσίευσης επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας.
Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν για να διαγραφούν.

 

Όροι χρήσης – Αποποίηση Ευθύνης

Το «ΕΥΠΑΛΙΟ καθ’ οδόν»  -«www.efpalio.wordpress.com» –  παρέχει μόνο το μέσο για την προβολή ή σύνδεση άλλων δικτυακών τόπων ή διαφημίσεων και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή την ορθότητα των διαδικτυακών αυτών τόπων ή τυχόν διαφημίσεων.

——————————————————————–

Το «ΕΥΠΑΛΙΟ καθ’ οδόν» έχει καταχωρηθεί στο   http://www.myblogs.gr    και

είναι μέλος του   http://www.greek-sites.gr.-

ΠΕΝΑ -ΕΥΠΑΛΙΟ..καθ'οδόν

———————————————————————–

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΡΟΙ (σύμφωνα και με το επίσημο ιστολόγιο της Ερωπαϊκής Ενωσης, http://ec.europa.eu/index_el.htm / EUROPA  )

Οι πληροφορίες που περιέχονται στον παρόντα δικτυακό τόπο υπόκεινται σε παραίτηση από κάθε ευθύνη, στην ανακοίνωση ως προς την πνευματική ιδιοκτησία και στους κανόνες για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Παραίτηση από ευθύνη

Ο δικτυακός αυτός τόπος έχει στόχο να ενθαρρύνει την πρόσβαση των ΔΩΡΙΕΩΝ σε πληροφορίες σχετικές με τη ΔΩΡΙΔΑ και  μεταφέρει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ΔΩΡΙΔΑΣ.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβή και ενημερωμένα στοιχεία. Αν επισημανθούν σφάλματα θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη διόρθωσή τους.
Ωστόσο, αυτό το blog  δεν έχει καμία ευθύνη όσον αφορά το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου.

Ο δικτυακός αυτός τόπος  περιλαμβάνει πληροφορίες :

  • γενικού μόνο χαρακτήρα και οι οποίες δεν προορίζονται για την κάλυψη συγκεκριμένων περιπτώσεων φυσικών ή νομικών προσώπων,
  • όχι απαραίτητα πλήρεις, ακριβείς ή ενημερωμένες,
  • συνδεόμενες, μερικές φορές, με χώρους  μη ελεγχόμενους , για το περιεχόμενο των οποίων δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη,
  • μη επαγγελματικές – οικονομικές ή νομικές συμβουλές (αν χρειάζεστε συγκεκριμένες συμβουλές, πρέπει πάντοτε να απευθύνεστε σε ειδικευμένους επαγγελματίες).

Προσοχή: Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εγγύηση ότι τα κείμενα που παρέχονται στην ηλεκτρονική αυτή μορφή είναι ακριβή αντίγραφα των επίσημα θεσπισθέντων κειμένων.

 —————————————————————————-

 

 

-Τι είναι τα  Blogs ?

1.  Τα blogs είναι διάλογος – ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.

2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.

3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.

4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει άφοβα την άποψή του. Δεν υπάρχουν «ενημερωτικά» και «μη ενημερωτικά» blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι στο τέλος, κάτι μαθαίνουμε.

5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες – τα γράφουν απλοί πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.

6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.

7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.

8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει “ελεύθερα την άποψή του” είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένεs νομοθετικές διατάξεις, (προσβάλει άτομα κλπ) υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.Το blog δύναται να αντιγράφει άρθρα άλλων ιστοσελίδων, αρκεί να αναφέρει τη πηγή (σε αυτή τη περίπτωση δεν φέρει την ευθύνη της αναδημοσίσευσης της οιασδήποτε αρθρογραφίας).

9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.

10. Aς σεβαστούμε την ελεύθερη δημοκρατική άποψη του κάθε Ελληνα πολίτη, να γράφει ελεύθερα τις απόψεις του.

——————————–

 

Αθωωτική απόφαση σε δικαστήριο για ανάρτηση σε blog

Νοέμβριος 2011

«Εγκλημα διά του Τύπου δεν συντελείται στην περίπτωση των ιστολογίων».

Η ανωτέρω δικαστική άποψη, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε λόγω των συνεχών διώξεων των κατόχων blog πανελλαδικά, περιέχεται στο σκεπτικό του υπ’αριθμ. 64/2010 πολυσέλιδου βουλεύματος…

του…Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας,το οποίο αθώωσε τον υπογράφοντα για ανάρτηση στο blog του που αφορούσε τον πρώην αντιδήμαρχο της Ζαχάρως.

Οπως αναφέρεται:

«Το ιστολόγιο είναι μια τεχνική εφαρμογή στονπαγκόσμιο ιστό και ειδικότερα μια ιστοσελίδα εν είδει προσωπικού ημερολογίου, ο κάτοχος-διαχειριστής του οποίου (blogger) καταγράφει και ανακοινώνει τιςαπόψεις του για διάφορα ζητήματα που αυτός επιλέγει. Είναι δημοσίως προσιτό θεωρητικά σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στα ερεθίσματα που λαμβάνουν από την ανάγνωση των απόψεων τουκατόχου-διαχειριστή του ιστολογίου, δύνανται να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος και ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, τα οποία είναι επίσης αναγνώσιμα.

Ο κάτοχος-διαχειριστής έχει την τελική δυνατότητα μετη χρήση στοιχείων πρόσβασης να επιλέγει τους αναγνώστες του ιστολογίου του και ακόμη να αποφασίζει αυτός αν και ποιοι από τους αναγνώστες επιτρέπεται να ανακοινώσουν τα δικά τους σχόλια σε αυτό».

«Επομένως, το ιστολόγιο είναι ένα διαδραστικό μέσο επικοινωνίας αόριστου αριθμού προσώπων και στο σημείο αυτό διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα μέσα ενημέρωσης στο Διαδίκτυο,διότι η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κύριο και τους δημοσιογράφους του μέσου ενημέρωσης αλλά από τους χρήστες του Διαδικτύου,οι οποίοι είναι αναγνώστες του ιστολογίου».

«Το γεγονός ότι ο κάτοχος-διαχειριστής του ιστολογίου δεν υποχρεούται να χρησιμοποιεί τα αληθινά στοιχεία του αλλά δύναται να εμφανίζεται στους αναγνώστεςτου χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, ούτως ώστε κανείς από τους επισκεπτόμενους το  ιστολόγιό του να μη γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα, δεν αναιρεί τον χαρακτηρισμό του ιστολογίου ως ηλεκτρονικού εντύπου, διότι άλλωστε και στα γραπτά έντυπα παραδοσιακής μορφής είναι συνήθης η αρθρογραφία με ψευδώνυμο».

Και σε άλλο σημείο τονίζεται:

«Ελλείψει νομοθετικής ρύθμισης και νομολογιακής επίλυσης του υπό έρευνα ζητήματος, η αντιμετώπιση του αναφυέντος κενού νόμου επιτυγχάνεται με αναλογική εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας, τόσο σε επίπεδο ουσιαστικού όσο και σεεπίπεδο δικονομικού ελέγχου».

«Στο ιστολόγιο δεν υπάρχει η συνήθης ιεραρχική δομή οργάνωσης που απαντάται στα παραδοσιακά έντυπα, δηλαδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης, εκδότης, διευθυντής,συντάκτης, ούτε απαντώνται τα αντίστοιχα πρόσωπα που προβλέπει ο Noμος1178/1981 .

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ για τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούςσταθμούς».

http://greece-salonika.blogspot.com

– copy from, http://news24gr.blogspot.com/2011/11/blog.html

——————

** «Η πολιτική παληά διέφθειρε -όσο μπόρεσε περισσότερο- την ελληνική κοινωνία και σήμερα με τη σειρά της η κοινωνία διαφθείρει τη πολιτική».

Ανάξιοι εθνοπατέρες, μαύρο πολιτικό χρήμα, δικαστές προσκυνημένοι, αδικία στη καθημερινότητα, γρηγορόσημα από το νοσοκομείο ως τη πoλεοδομία, δημοσιογράφοι – ΜΜΕ δέσμιοι ης διαπλοκής, καρτέλ παντού. Ανευθυνότητα παντού!

Οι πολίτες τα ρίχνουν στους πολιτικούς, οι πολιτικοί στους πολίτες. Ετσι ζούμε τα τελευταία 35 χρόνια ζωής της «Δημοκρατίας» στην Ελλάδα.

Είμαστε 29 χρόνια μέσα στην Ευρωπαική Ενωση. Ξεχνάμε όμως ότι η Δημοκρατία γεννήθηκε εδώ στην αρχαία Ελλάδα και κάποτε έδωσε τα φώτα της σε ολόκληρο το κόσμο.
Η Ελλάδα σαν κράτος, ζεί και εξυπηρετείται από το παρα-κράτος, τη παρά-οικονομία, τη παρα-παιδεία, τη παρα-αστυνομία, τη παρα-εργασία, τις παρα-τράπεζες, τη παρα-δημοσιογραφία, το παρα-συνδικαλισμό, τις παρα-εκκλησιαστικές οργανώσεις, τις παρα-τάξεις, τη παρα-κοινωνία, τη παρα-ιστορία της.
***Γίναμε παρα-πολίτες στη χώρα Μας.
*Θαν. Κ. Παπαχαραλάμπους

.

* https://efpalio.wordpress.com / επίσημο μέλος

.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: