Μετάβαση στο περιεχόμενο

VW scarabeo

 • VW Σκαθάρι

  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  Σκαθάρι
  Volkswagen Export II-edit.jpg
  Κατασκευαστής Volkswagen
  Εναλλακτική Ονομασία Σκαραβαίος
  Κατσαριδάκι
  Χελώνα
  Παραγωγή Αύγουστος 1938 — Ιούλιος 2003
  Προηγούμενο μοντέλο Κανένα
  Επόμενο μοντέλο Volkswagen Golf
  Volkswagen Jetta
  Volkswagen New Beetle
  Volkswagen Beetle (A5)
  Volkswagen Gol (στη Βραζιλία)
  Κατηγορία Μικρομεσαίο οικονομικό αυτοκίνητο
  Αμάξωμα 2-πορτο sedan
  2-πορτο cabrio
  Διαμόρφωση Κινητήρας πίσω, πίσω κίνηση
  Κινητήρας 1.1 λίτρα, 1.2 λίτρα, 1.3 λίτρα, 1.5 λίτρα, 1.6 λίτρα / Όλοι επίπεδοι 4-κύλινδροι (H4) αερόψυκτοι, βενζίνης
  Μετάδοση 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
  4-τάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιοSaxomat (από το 1961)
  3-τάχυτο μηχανικό κιβώτιοAutostick χωρίς συμπλέκτη (1967 – 1976)
  Μεταξόνιο 2.400 – 2.420 χιλιοστά
  Μήκος 4.070 – 4.140 χιλιοστά
  Πλάτος 1.540 – 1.585 χιλιοστά
  Ύψος 1.500 χιλιοστά
  Κενό Βάρος 730 – 930 κιλά
  Μεταφερόμενο Καύσιμο Standard: 40 λίτρα
  Deluxe: 42 λίτρα
  Σχεδιαστής Έρβιν Κομέντα

  Το Σκαθάρι ήταν το πρώτο, χρονολογικά, αυτοκίνητο στην ιστορία τηςγερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και γενικότερα τουομίλου Volkswagen, και παρήχθη από τον Αύγουστο του 1938 έως τις 30 Ιουλίου 2003. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης χρονικής περιόδου, κατασκευάστηκαν συνολικά 21.529.464 αντίτυπα, με αποτέλεσμα το Σκαθάρι να γίνει, σε παγκόσμια κλίμακα, το αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια παραγωγής και τον μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων υπό την ίδια πλατφόρμα. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό και με τα λαϊκά ονόματα Σκαραβαίος, Χελώνα και Κατσαριδάκι. Το τελευταίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στη μετάφραση της σειράς ταινιών της Ντίσνεϋ με πρωταγωνιστή ένα Κατσαριδάκι ονόματι Χέρμπυ (Herbie).

  Μέχρι το 2002, έφερε και τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις υπό το ίδιο όνομα, οπότε το ξεπέρασε το Volkswagen Golf, που είναι de facto ο αντικαταστάτης του από το 1974, ο οποίος όμως σήμερα βρίσκεται στην 7-η γενιά του. Από το 1997 έως το 2010, επίσης, παρήχθη και το Volkswagen New Beetle, με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον πρώτο Σκαραβαίο. Βασίστηκε στο σασί τηςτέταρτης γενιάς του Volkswagen Golf και ως αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το «όλα πίσω» του Σκαθαριού, το New Beetle είχε τον κινητήρα στο μπροστινό μέρος, την κίνηση στους εμπρός τροχούς και το χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος. Το 2011, εισήχθη η δεύτερη γενιά του σύγχρονου Σκαραβαίου και κυκλοφόρησε υπό την ονομασία Beetleσκέτο. Βασίζεται στο σασί της έκτης γενιάς του Volkswagen Golf και συγκεκριμένα της σεντάν έκδοσης (VW Jetta). Κατά συνέπεια, η διάταξη «κινητήρας μπροστά, εμπρόσθια κίνηση» διατηρήθηκε.

  Το αρχικό Σκαθάρι του 1938, ανήκει σε έναν πολύ μικρό κατάλογο οχημάτων που λανσαρίστηκαν λίγο πριν ή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και που παρέμειναν ανταγωνιστικά για πολλές δεκαετίες, όπως ήταν επίσης και το Citroën 2CV, το Mini, το Fiat 500, το Jeep και η σειρά Land Rover. Επίσης, αν και το βασικό εξωτερικό ντιζάιν του κλασικού Σκαραβαίου δεν γνώρισε σημαντικές μεταβολές, συνολικά το μοντέλο σε όλη τη διάρκεια της παραγωγής του υπέστη 78.000 βελτιωτικές αλλαγές και παρεμβάσεις.[1]

  To Σκαθάρι κατέλαβε την 4-η θέση σε σχετική ψηφοφορία για το Αυτοκίνητο του Αιώνα, τον Δεκέμβριο του 1999, πίσω από το Ford Model T, το κλασικό Mini του 1959 και το Citroën DS (το γνωστό στηνΕλλάδα ως «βάτραχος»).[2]


  • Σκαραβαίος .com

   Η Λέσχη Σκαραβαίου Βορείου Ελλάδος βρίσκεται εδώ για τα πολύ ιδιαίτερα μέλη της που του ενώνει το πολύ ιδιαίτερο ιστορικό αυτοκίνητο ο Σκαραβαίος. Μεσα απο αυτή την σελίδα μπορέιτε να ενημερώνεστε άμεσα και γρήγορα για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της Λέσχης Σκαραβαίου.

   ΣκαραβαίοςΕδώ θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το αυτοκίνητο θρύλος που κυκλοφορεί ακόμη και στα πιο κακοτράχαλα μέρη, θα μπορέσετε να συζητήσετε και να ανταλλάξετε εμπειρίες με ανθρώπους που λατρεύουν και συντηρούν τους σκαραβαίους μοιραζόμενοι το ίδιο χόμπυ όπως όλοι οι πιστοι σκαραβαιάκιδες.

   Η Λέσχη Σκαραβαίου Βορείου Ελλάδος συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 με σκοπό να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι εραστές του σκαραβαίου. Από την γέννηση της πολλές νέες φιλίες δημιουργήθηκαν και η Λέσχη ωριμάζει σταθερά. Κάθε νέο μέλος συνεισφέρει σημαντικά στην Λέσχη, είτε μοιράζοντας τις τεχνικές του γνώσεις, είτε το ανταλλακτικό που σας έλειπε, είτε απλό χιούμορ και καλή παρέα στις συναντήσεις μας. Παρά το όνομα της λέσχης, μεταξύ των οχημάτων των μελών μας περιλαμβάνονται beach-buggies, σκαραβαίο-μοτοσικλέτες, φορτηγάκια, λεοφωριάκια και κάθε είδους παλαιά και σκουριασμένα Volkswagen, ακόμη και Porsche.

   Φωτογραφία αρχείου από τα 71 χρόνια σκαραβαίος

   Τα μέλη της Λέσχης προέρχονται από ηλικίες 18 έως 80 ετών και από διάφορα μέρη της Ελλάδας ακόμα και την Κρήτη, το Λονδίνο και την Αυστραλία.

   Η ΛΕ.ΣΚΑ.ΒΕ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την οργάνωση της κοινότητας των ιδιοκτητών Σκαραβαίου στην Βόρεια Ελλάδα και γενικά την προώθηση της ιδέας του σκαραβαίου, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό. Στόχοι της Λέσχης είναι να αποκτήσει ένα δικό της χώρο από όπου θα μπορεί να διοργανώνει εκδρομές, ταξίδια, πάρτι, συγκεντρώσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις που απευθύνονται και προσελκύουν όχι μόνο τα μέλη της και τους ιδιοκτήτες Σκαραβαίου, αλλά και τους πολυάριθμους φίλους και θαυμαστές αυτού του καταπληκτικού αυτοκινήτου. Επίσης, η Λέσχη έχει φιλανθρωπική δραστηριότητα και στοχεύει στη διάδοση του πνεύματος του ιστορικού αυτοκινήτου με κύριο μέλημα την βελτίωση της δημόσιας οδικής ασφάλειας αλλά και της οδικής συμπεριφοράς των μελών της.

  .

  • VW.1
  • -Volkswagen_Export_II-edit
 •  https://www.youtube.com/watch?v=JUNJG36Mxw4&app=desktop

 

https://www.youtube.com/watch?v=WNv0fI-qzP8

-https://www.youtube.com/watch?v=WNv0fI-qzP8

-https://www.youtube.com/watch?v=OicEsV_Hd1s

treno.

a balkan xpress edition

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

Αρέσει σε %d bloggers: