Μετάβαση στο περιεχόμενο

Coronavirus, Covid19 –

08/03/2020

ΑΡΘΡΟ της Ιταλίδας  PATRIZIA  PELUZZI   από το MILANO, για τον ιό, CoronaVirus..

Αγαπητέ CoronaVirus..
Γεννηθήκαμε τη δεκαετία του 60, 70 και ήρθαμε στο φως σε μια αίθουσα τοκετού όπου γιατροί και νοσοκόμες έτρωγαν σάντουιτς σαλάμι και κάπνιζαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο περιμένοντας τις μητέρες μας να γεννήσουν χωρίς μάσκα.

Επιβιώσαμε από τα αγνά εμβόλια υδραργύρου και αμίαντο στις στέγες και τους σωλήνες των υδραγωγείων. Αντισταθήκαμε σε επιθέσεις ευλογιά και ήμασταν επώνυμα στο χέρι μας · σκοντάψαμε πάνω σε θανατηφόρες επιρροές όπως ισπανικά ή Φιλιππίνες και άλλες χειρότερες από εσάς, και αποφύγαμε το TBC και AIDS προσευχόμενοι, ή απλά μετακινώντας το κεφάλι μας στο πλάι, αλλά Για να μην πω χολέρα και ερυθρές ταξιαρχίες, πτηνών και γουρούνια, τρελές αγελάδες και δεν ξέρω τι άλλο.

Μεγαλώσαμε σε σχολεία χωρίς πυροσβεστήρες, χωρίς πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας · εισπνεύσαμε κόκκινη βενζίνη, διοξίνη Seveso και μολυνθήκαμε με πυρηνική ακτινοβολία του Τσερνομπίλ. Απολυμάναμε τα τραύματα της ποδηλασίας και οι πτώσεις μοτοσυκλέτας με ξύδι και κλωτσιές · μεγαλώσαμε τρώγοντας τρόφιμα που δεν είχαν ακόμα την προθεσμία νόμου και ήπιαμε νερό από τη βρύση χωρίς φίλτρα

Οδηγήσαμε χωρίς ένα πολύ επικίνδυνο κράνος μοτοσυκλέτας 400 κιλών με τύμπανο φρένα, και αυτοκίνητα χωρίς καμία αξιοπιστία: χωρίς ζώνες ή αερόσακους και αυτό δεν είχε καν κατάσκοπο νερού.

Ζήσαμε την οικονομική άνθηση και τη λιτότητα με την ίδια ανωμαλία, και αντιμετωπίσαμε μη δοκιμασμένα φάρμακα που δεν δοκιμάστηκαν από την ΠΟΥ και πυροβολήθηκαν στο σώμα μας με τεράστιες σύριγγγες βελόνες που αποστειρώθηκαν φωτιά σε ένα τρομακτικό δοχείο, που ακόμα σήμερα μας δίνουν εφιάλτες.

Δεν είχαμε ποτέ ψυχολόγο ή σχολική υποστήριξη: στις μέρες μας δεν υπήρχαν καν · και τα πήραμε όλα από όλους: από τη μητέρα μας, τον πατέρα μας, τον αδελφό ή τη μεγαλύτερη αδερφή μας, και τους μεγαλύτερους νταήδες που συναντήσαμε, και πάντα βγαίναμε χωρίς τραύμα.

Και εσείς, Coronavirus, Covid19, πιστεύετε ότι είστε τρομακτικοί για εκείνους σαν εμάς που επέζησαν από αυτό;

Σας προειδοποιώ: αυτοί σαν εμένα αμέσως τους αναγνωρίζουν · γιατί είμαστε αυτοί που βλέπετε τριγύρω χωρίς μάσκα και αυτοί που συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν πάντα: επιβιώνουν · γι ‘ αυτό μην κάνετε λάθος ψευδαισθήσεις.

Είμαστε Ιταλοί, κατακτήσαμε τον κόσμο δύο φορές, γράψαμε την ιστορία της τέχνης και κερδίσαμε έναν παγκόσμιο πόλεμο · και έχουμε ξεπεράσει χειρότερες κρίσεις από εσάς και δεν σας φοβόμαστε: σας δείχνουμε το μεσαίο δάχτυλο και πίνουμε μια ωραία μπύρα όλοι μαζί Με το πρόσωπο το δικό σου, με την ευχή και με την ελπίδα ότι θα πεθάνεις πρώτος, και πολύ πιο γρήγορα από όλους μας.

Φυσικά και η μπύρα είναι μία: «κορώνα», παγωμένη, γιατί έχουμε μάθει και μοιρολάτρεις και αθάνατοι.    Ηλίθιε!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΕΥΠΑΛΙΟ καθ΄οδόν

ΕΥΠΑΛΙΟ ΔΩΡΙΔΑΣ, Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Search Blogs

Just another WordPress.com weblog

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.